Deze linkverzameling is ontstaan tijdens mijn stamboomonderzoek. Hij is daarom geenszins volledig, het zijn over het algemeen links naar informatie die ik zelf gebruikt heb of handig vond. Het accent ligt op informatie uit Nederland, Duitsland (Nordrhein-Westfalen) en de Verenigde Staten.
Deze pagina bevat 82 links, ingedeeld in verschillende categorieën.
Algemeen |
Nederland |
Wereldwijd
|
117 vragen om aan uw familie te stellen
Als genealogen moeten we ons altijd afvragen hoe we zo efficiënt mogelijk informatie kunnen vergaren. Wat zijn tijdens gesprekken met familieleden de beste vragen om te stellen? Hoe krijgen we een duidelijker beeld van het verleden van een familielid, vooral als de tijd beperkt is?
Het is vaak heel moeilijk om op het moment zelf goede vragen te bedenken. Daarom bieden we u een verzameling van 117 vragen, die u kunt meenemen als u op gesprek gaat bij familieleden. Zo krijgt u uw familieleden vast aan de praat!
[18 oktober 2018] 1 x aangeklikt
(Tips en trucs)Bronnen, tips, tools én zoekmachines voor het zoeken naar personen | Eric Hennekam
Deze pagina wordt regelmatig geactualiseerd.
"Dagelijks krijg ik uit heel de wereld vragen over personen die gezocht worden. Dat kunnen nog levende personen zijn, maar ook informatie over personen uit een ver verleden. Om u wat op weg te helpen hier tips, bronnen, en tools die ik veel gebruik bij het zoeken naar personen (en hun achterliggende gegevens). Belangrijkste eerste tip: verplaats u in een persoon of familie én in de tijd."
Eric Hennekam, schrijver, lezingengever en onderzoeker
[15 oktober 2018] 2 x aangeklikt
(Tips en trucs)Search Historical Records | FamilySearch
Search for a deceased ancestor in historical records to uncover vital information from their life.
Discover your family history. Explore the world’s largest collection of free family trees, genealogy records and resources.
[16 oktober 2018] 4 x aangeklikt
()The Historic Gazetteer / Das Geschichtliche Orts-Verzeichnis | GOV
The project "GOV" was initiated to help historians and genealogists with the management of place references and to provide high quality data for anyone.
The precise identification of places is essential in genealogy. Unfortunately, too few researchers care in identifying places. The project "GOV" was initiated to help historians and genealogists with the management of place references and to provide high quality data for anyone. Over time GOV will evolve into a valuable resource for genealogists, historians and sociologists that allows unified access to a variety of location-based data, and in particular to the facts that are relevant to the work of genealogists:- Geographical location of the place (coordinates or a position on a map)
- Several properties of a place (postal code, town-code, etc.)
- Foreign or former names* Past affiliation (administrative, law, church, etc.)
[16 oktober 2018] 106 x aangeklikt
(Geografie)
Basiscursus stamboomonderzoek
Stamboomonderzoek is een populaire vorm van vrijetijdsbesteding. De Basiscursus stamboomonderzoek helpt onderzoekers op weg die aan de slag willen met de geschiedenis van een familie.
In tien leereenheden maakt u kennis met deze boeiende vorm van historisch onderzoek. U krijgt achtergrondinformatie over bronnen, aanwijzingen waar te zoeken, maakt kennis met de bronnen zelf en u leert een aantal methodische basisvaardigheden. Na afronding van de cursus bezit u voldoende kennis en vaardigheden om zelf aan de slag te gaan met stamboomonderzoek. De cursus veronderstelt een vooropleiding op havo/vwo-niveau.
[18 oktober 2018] 2 x aangeklikt
()No Image Available? Maybe There Is One!
A nifty little trick that just might get you around the “No image available” roadblock.
Don’t you just hate it when you search for an ancestor on FamilySearch and you get a hit for what you know is the correct record, and then you see the dreaded “No image available”?
[16 oktober 2018] 1 x aangeklikt
()Stamboomonderzoek stap voor stap
Hier wordt stap voor stap uitgelegd hoe u stamboomonderzoek kunt doen.
Denkt u erover om uw stamboom uit te gaan zoeken? Of bent u nog niet zo lang bezig en is het u nog niet helemaal duidelijk hoe u uw onderzoek aan moet pakken? Dan bent u hier aan het juiste adres. U zult merken dat het niet moeilijk is. Eigenlijk alleen een kwestie van weten waar je zoeken moet en hoe je je gegevens ordent.
[18 oktober 2018] 0 x aangeklikt
()
Yolanda Lippens | Genealogie en stamboomonderzoek
Artikelen over genealogie en stamboomonderzoek.Deze website bestaat voornamelijk uit artikelen over genealogie en stamboomonderzoek. Tips hoe je kunt starten, welke bronnen er zijn, de herkomst van een achternaam, en diverse handleidingen voor stamboomonderzoek.
[31 juli 2018] 0 x aangeklikt
()
Genealogie/Stamboom Onderzoek
Besloten Facebookgroep
Allerlei vragen over stamboomonderzoek: Wie Wat Waar
[15 oktober 2018] 1 x aangeklikt
()Genealogiegroepen | Facebook
Overzicht van genealogiegroepen op Facebook (zoekresultaten voor 'genealogie')
N.B. Je moet ingelogd zijn bij Facebook om deze zoekactie uit te kunnen voeren.
[16 oktober 2018] 0 x aangeklikt
()Genealogiegroepen (Duitstalig) | Facebook
Overzicht van Duitstalige genealogiegroepen op Facebook (zoekresultaten voor 'ahnenforschung')
N.B. Je moet ingelogd zijn bij Facebook om deze zoekactie uit te kunnen voeren.
[16 oktober 2018] 0 x aangeklikt
()Genealogiegroepen (Engelstalig) | Facebook
Overzicht van Engelstalige genealogiegroepen op Facebook (zoekresultaten voor 'genealogy')
N.B. Je moet ingelogd zijn bij Facebook om deze zoekactie uit te kunnen voeren.
[16 oktober 2018] 1 x aangeklikt
()Prussian Genealogy
Besloten Facebookgroep
We are more than just another genealogy group. We are supportive in our common mission to search, discover and share our Prussian Genealogy goals and interests.
[16 oktober 2018] 2 x aangeklikt
()Stamboomprogramma’s
Besloten Facebookgroep
Speciaal voor vragen en problemen over de diverse stamboomprogramma’s.
[15 oktober 2018] 1 x aangeklikt
()StamboomVragenForum.nl
Besloten Facebookgroep
Het StamboomVragenForum.nl is een forum voor de genealogie in de breedste zin van het woord! Op onze FB pagina plaatsen we evenementen, cursussen, lezingen over genealogie, om u te informeren wat er zoal te bezoeken valt. Neem ook eens een kijkje op onze site www.stamboomvragenforum.nl Onze slogan: Het genealogische forum dat graag helpt!
[15 oktober 2018] 1 x aangeklikt
()
Cyndi’s List
A comprehensive, categorized & cross-referenced list of links that point you to genealogical research sites online.
Cyndi's List has been a trusted genealogy research site for more than 20 years. Cyndi's List is free for everyone to use and it is meant to be your starting point when researching online.
[16 oktober 2018] 0 x aangeklikt
()Genealogie Linken Pagina
Genealogische links van Karin Meijer
Sinds 2011 houd ik me hobbymatig met genealogie bezig. Wat mij betreft een zeer verslavende hobby, die mij dingen laat doen die ik daarvoor nooit voor mogelijk had gehouden. Een daarvan is het maken en beheren van deze site. In de loop van de tijd zijn er aardig wat links verzameld. Om er voor mezelf enige ordening in te krijgen ben ik begonnen een startpagina te maken te weten http://genealogiekarinmeijer.slimmestart.nl/. Deze pagina werd al snel te klein en werd uitgebreid met http://genealogiekarinmeijer1.slimmestart.nl/ waarbij beiden een paginaverwijzing kregen. Al snel werden deze pagina´s door vele mede-genealogen gebruikt en gedeeld.
[11 juni 2017] 1 x aangeklikt
()Genealogie Startpagina
Hét online startpunt voor stamboomonderzoek ook wel genealogie genaamd. Op deze pagina vindt u handige links voor uw genealogisch onderzoek.
U vindt websites van landelijke, provinciale en regionale archieven, instellingen, databases, bidprentjes, begraafplaatsen, verenigingen, organisaties, fora, geschiedenis, nieuws, enz. Verder kunt u vragen en oproepen op het forum plaatsen. Hierop kunnen andere bezoekers reageren.
[18 oktober 2018] 1 x aangeklikt
()Stamboom Gids
Uitgebreide gids op het gebied van genealogie en archief, meer dan 20.000 links.De Stamboom Gids is meest uitgebreide gids op het gebied van genealogie, stambomen, familienamen en archieven! Alle websites die zijn opgenomen in de Stamboom Gids zijn gecategoriseerd en voorzien van een beschrijving en schermafdruk. U kunt deze uitgebreide collectie doorbladeren, doorzoeken of downloaden in PDF of EPUB formaat. Het is een website voor genealogen en door genealogen, het ideale hulpmiddel dus voor uw stamboomonderzoek.
[1 augustus 2018] 1 x aangeklikt
()
New York Book Indexes to Passenger Lists, 1906-1942
Images of books of indexes to passenger manifests for the port of New York.
The indexes are grouped by shipping line and arranged chronologically by date of arrival. This collection corresponds to NARA Publication T612: Book Indexes to New York Passenger Lists, 1906-1942. Additional images will be added as they become available.
[18 oktober 2018] 1 x aangeklikt
()Passagierslijsten | Archiefzoeker
Zoeken naar passagierslijsten in Nederlandse en internationale bronnen.
Passagierslijsten kunnen een mooie bron zijn voor genealogisch onderzoek. Helaas zijn ze slechts sporadisch bewaard gebleven. Deze lijsten horen thuis in de archieven van de scheepvaartmaatschappijen maar de meeste daarvan hebben de tand des tijds niet doorstaan of zijn niet toegankelijk.
[16 oktober 2018] 1 x aangeklikt
()Passagierslijsten | Nationaal Archief
Hier vindt u een overzicht van wat u bij het Nationaal Archief kunt vinden en tips voor verder onderzoek.
Er zijn bij het Nationaal Archief wel passagierslijsten te vinden. Het gaat dan maar zelden om gestructureerde bestanden. Soms zijn het zelfs krantenknipsels in de archieven van particulieren. Hieronder vindt u een overzicht van wat u bij het Nationaal Archief kunt vinden en tips voor verder onderzoek. Er is een onderscheid gemaakt tussen archieven van scheepvaartmaatschappijen, overheidsarchieven en particuliere archieven.
[16 oktober 2018] 0 x aangeklikt
()TheShipsList
TheShipsList website, online since August 1999, will help you find your ancestors on ships' passenger lists.
We also have immigration reports, newspaper records, shipwreck information, ship pictures, ship descriptions, shipping-line fleet lists and more; as well as hundreds of passenger lists to Canada, USA, Australia and even some for South Africa. Be sure to check the "special projects," listed below. We have over 3,500 totally free access web-pages with new databases added regularly
[18 oktober 2018] 0 x aangeklikt
()
Archieven.nl
Historisch onderzoek begint hier
Welkom op archieven.nl, waar u honderden kilometers archiefmateriaal kunt doorzoeken. U vindt hier:- 86 deelnemende organisaties
- meer dan 54.000 archieven en collecties met ruim 183 miljoen beschrijvingen van archiefstukken
- meer dan 1.082.000 afbeeldingen
- meer dan 85.000.000 personen
- 2.602.311 krantenpagina's
- meer dan 1.074.000 locaties
- maar ook de adressen van meer dan 3250 historische instellingen of websites
[18 oktober 2018] 0 x aangeklikt
(Archieven)Bidprentjes | Genealogie online
Bidprentjesverzamelingen op Genealogie Online
Meer dan 15 bidprentjesverzamelingen op Genealogie Online bevatten in totaal meer dan 425.000 bidprentjes.
[30 november 2018] 4 x aangeklikt
(Bidprentjes)Bidprentjes | Startpagina
Bidprentjes kunnen voor een genealoog zeer waardevolle informatie bevatten.
Inmiddels zijn er al vele websites die hun verzameling online hebben.Heb je een website over bidprentjes en hij staat hier niet bij? Laat het weten.
[30 november 2018] 0 x aangeklikt
(Bidprentjes)Bidprentjes bij het CBG
Het CBG bezit een collectie van meer dan een miljoen bidprentjes uit Nederland en Belgie uit de periode 1800 tot heden.
De collectie is samengesteld uit door onszelf verzameld materiaal en verzamelingen van derden, zoals instituten of genealogen. De verzameling groeit nog altijd. Onze verzameling bidprentjes is online op naam te doorzoeken via CBG Verzamelingen. Een deel daarvan is ook online als scan te bekijken. Momenteel zijn er ongeveer 120.000 prentjes digitaal beschikbaar, die in het geheel zo’n 200.000 personen ontsluiten.
[30 november 2018] 0 x aangeklikt
(Bidprentjes)Bronnen, tips, tools én zoekmachines voor het zoeken naar personen | Eric Hennekam
Deze pagina wordt regelmatig geactualiseerd.
"Dagelijks krijg ik uit heel de wereld vragen over personen die gezocht worden. Dat kunnen nog levende personen zijn, maar ook informatie over personen uit een ver verleden. Om u wat op weg te helpen hier tips, bronnen, en tools die ik veel gebruik bij het zoeken naar personen (en hun achterliggende gegevens). Belangrijkste eerste tip: verplaats u in een persoon of familie én in de tijd."
Eric Hennekam, schrijver, lezingengever en onderzoeker
[15 oktober 2018] 2 x aangeklikt
(Tips en trucs)CBG | Centrum voor familiegeschiedenis
Het CBG is het Nederlandse centrum voor familiegeschiedenis dat bronnen voor genealogie en stamboom
beschikbaar stelt en informatie over onderzoek verstrekt
Als centrum voor familiegeschiedenis geeft het CBG betrouwbare informatie over stamboomonderzoek. Onder 'Kennis' vind je informatie over de verschillende onderwerpen die daarin te onderscheiden zijn. Zowel de beginner als de gevorderde onderzoeker kan bij ons terecht.
[31 juli 2018] 0 x aangeklikt
()CBG | Tweede Wereldoorlog
Wat gebeurde er met mijn familie tijdens de Tweede Wereldoorlog?Een inleiding op het onderzoek naar het oorlogsverleden van je verwanten: welke bronnen zijn beschikbaar, waar vind je ze en waar let je op bij het gebruik ervan?
[1 augustus 2018] 1 x aangeklikt
()CBG | Voorouders zoeken in kerkboeken
Repertorium DTB: overzicht van bewaard gebleven registersZodra je met je stamboomonderzoek in de periode vóór de invoering van de burgerlijke stand (1811) bent aanbeland, heb je niet meer de beschikking over de bevolkingsregistratie van de overheid. Je bent dan vooral aangewezen op de kerkelijke administratie in doop-, trouw- en begraafregisters. Omdat bijna iedereen vroeger tot een kerkgenootschap hoorde, kun je het overgrote deel van de bevolking in deze zogenoemde dtb-registers terugvinden. Daarmee zijn de boeken onmisbaar voor je stamboomonderzoek in de periode vóór 1811.
Steeds meer doop-, trouw-, en begraafregisters zijn online te raadplegen. Bijvoorbeeld via de websites van de provinciale en gemeentelijke archiefinstellingen of WieWasWie.nl. Op WieWasWie zijn de registers op naam te doorzoeken. Daarbij kun je naast de documentdetails soms ook afbeeldingen van de originele inschrijvingen bekijken.
[1 augustus 2018] 0 x aangeklikt
(Begraafregisters, Doopregisters, Trouwregisters)Delpher
In Delpher vindt u miljoenen gedigitaliseerde teksten uit Nederlandse kranten, boeken en tijdschriften.In Delpher vindt u miljoenen gedigitaliseerde teksten uit Nederlandse kranten, boeken en tijdschriften die u allemaal woord voor woord kunt doorzoeken. De teksten komen uit de collecties van diverse wetenschappelijke instellingen, bibliotheken en erfgoedinstellingen. Ze worden hier onder één knop aangeboden om het vinden van informatie voor u gemakkelijk te maken.
[1 augustus 2018] 1 x aangeklikt
()Familysearch | The Netherlands Online Genealogy Records
Guide to The Netherlands Online Genealogy RecordsGuide to The Netherlands Online Genealogy Records for researching ancestry, family history and genealogy: birth, marriage, death, census, church, military, immigration, and naturalization records. This chart shows links to countrywide collections. To find links to local and regional resources, go to Netherlands_Regional_Websites.
[1 augustus 2018] 1 x aangeklikt
()Geneaknowhow.net
Ter ondersteuning van uw genealogisch onderzoekHet doel van het platform Geneaknowhow.net is het bieden van ondersteuning bij genealogisch onderzoek in de brede zin van het woord. De bezoeker kan op gespecialiseerde deelsites gericht op zoek naar informatie. Met behulp van deze informatie is de bezoeker in staat om zijn onderzoek (beter) te verrichten. De volgende deelsites zijn beschikbaar:
- Digitale Bronbewerkingen Nederland en België
Verzamelsite met (verwijzingen naar) digitale bronbewerkingen van Nederland en België op internet en cd-rom. - Van Papier Naar Digitaal
Afbeeldingen van genealogische bronnen, waar mogelijk aangevuld met (links naar) de bewerkingen van deze bronnen. - GeneaScript
Bewerkingen van bronmateriaal, variërend van een index tot een volledige transcriptie. - FAQ Genealogie Benelux
Thematisch ingerichte site met achtergrondinformatie en een scala aan vragen en antwoorden betreffende onderzoek in de Benelux. - Regelgeving in de Nederlanden
Transcripties van bronnen met een regelgevende inhoud ten behoeve van regionaal - en lokaal-historisch onderzoek. - Genea-Lokaal
Hier treft u elektronische cursussen aan, die u vanaf deze site kunt downloaden, om ze vervolgens offline in uw eigen tempo te volgen. - Het verleden in beeld
Site met beeldmateriaal ter illustratie van uw familiegeschiedenis.
[7 augustus 2018] 0 x aangeklikt
()- Digitale Bronbewerkingen Nederland en België
Graftombe
Begraafplaatsen en kerkhoven in Nederland
Het doel van graftombe is zoveel mogelijk begraafplaatsen en kerkhoven in Nederland te digitaliseren en dit op internet gratis beschikbaar te stellen voor genealogen en andere belangstellenden.
[8 augustus 2018] 5 x aangeklikt
(Begraafplaatsen)HKL Bidprentjesarchief
De bidprentjespagina van de Historische Kring Losser.
De bidprentjes uit het archief van de Historische Kring Losser uit geheel Nederland en Duitsland maar grotendeels gericht op Noord-Oost Nederland. Het gehele archief van de HKL (meer dan 24.000 bidprentjes) is nu gedigitaliseerd en op deze website te vinden.
[31 juli 2018] 1 x aangeklikt
(Bidprentjes)Mensenlinq
Overlijdensberichten van De Persgroep Nederland, NDC mediagroep en de Limburger op internet
Mensenlinq.nl is een initiatief van NDC mediagroep. Mensenlinq.nl maakt de overlijdensberichten die hebben gestaan in één of meerdere dag-, weekbladen- of huis aan huis uitgaven van De Persgroep Nederland en/of NDC mediagroep of de Limburger vindbaar op internet. Indien door nabestaanden aangegeven wordt, dat het overlijdensbericht niet doorgeplaatst mag worden op internet, zal dit ook niet gebeuren. Als u een overlijdensbericht zoekt op Mensenlinq.nl worden de resultaten getoond in de door u opgegeven periode, plaats, provincie of titel.
[8 augustus 2018] 4 x aangeklikt
(Familieberichten)Nationaal Archief
Doorzoek op deze website de collectie van het Nationaal Archief. Bekijk de archieven, foto's, kaarten en indexen. Van een beperkt, maar groeiend, deel van de collectie zijn scans beschikbaar.
Bij het Nationaal Archief ligt bijna duizend jaar geschiedenis van Nederland opgeslagen in ruim 110 kilometer archieven, waaronder ook kaarten, tekeningen en foto’s. De archieven zijn afkomstig van- De Centrale Overheid
- Het graafschap Holland en de gewestelijke / provinciale bestuursinstellingen in Zuid-Holland
- Particuliere instellingen en privé-instellingen
Het Nationaal Archief bewaart ruim 110 kilometer archiefstukken in de depots. Van deze enorme hoeveelheid papieren is maar een heel klein deel digitaal beschikbaar. In het algemeen kan gezegd worden dat u voor het inzien van archiefstukken naar de studiezaal in Den Haag moet komen.
[18 oktober 2018] 1 x aangeklikt
(Archieven)Nederlands Bidprentjes Archief
Databank van bid- en herdenkingsprentjes waarbij, naast de gebruikelijke persoonsgegevens, zowel de voor- als binnenzijde digitaal in kleur worden opgeslagen.
Eind 2005 zijn Egbert Wijnen uit Mierlo en Theo van Beeck uit Helmond begonnen met het opbouwen van een databank van bid- en herdenkingsprentjes. Hiermee ontstond het "Nederlands Bidprentjes Archief", bedoeld als landelijke, digitale herdenkingssite voor overledenen. Dit initiatief werd al snel omarmd door Heemkundekringen uit de werkgebieden Helmond, Bladel, Casteren, Hapert, Hoogeloon en Netersel, Rosmalen, Mierlo, Lieshout, Bakel en Milheeze, Reusel, Weerselo, Zeeland, Oisterwijk, Best en Aarle-Rixtel
Op 1 mei 2013 bood het Regionaal Archief Nijmegen eveneens een samenwerkingsverband aan. Rond september 2014 zijn wij begonnen met het toevoegen van de indrukwekkende collectie van Driek Smits uit Venray († 29-08-2014 te Venlo).
[8 september 2018] 3 x aangeklikt
(Bidprentjes)Netherlands | Family Search
Welcome to our Netherlands research page. We've brought together tools to help you with your research in Netherlands.
Netherlands Indexed Historical Records. Search collections of records for documents about your ancestors. You can filter which collections you would like to search within.
[15 oktober 2018] 0 x aangeklikt
()Online Familieberichten
Dit project heeft als doel het beschikbaar stellen van informatie over familieberichten die o.a. in de landelijke kranten en regionale bladen gestaan hebben.
Hier kunt u een keuze maken uit ruim 1,1 miljoen geboorte-, huwelijks- en overlijdensadvertenties, bidprentjes, rouwbrieven, enz. De doelgroep is de genealogisch onderzoeker. In tegenstelling tot soortgelijke projecten is (en blijft) online-familieberichten een gratis dienst voor iedereen! Er wordt dagelijks aan de site gewerkt door een team van vrijwilligers.
[15 oktober 2018] 1 x aangeklikt
(Familieberichten)Open Archieven
Doorzoek de genealogische gegevens van Nederlandse en Belgische archieven en vind automatisch gelinkte akten en aanvullende informatie over personen en context.
Bij het maken van een stamboom zijn bronnen van groot belang. Je zal dus moeten duiken in akten van de burgerlijke stand, doop-, trouw- en begraafregisters, notariële akten, militie-registers en personeelsadministraties. Maar ook bidprentjes, familieberichten en rouwkaarten zijn zeer nuttig voor het genealogische onderzoek. Archiefinstellingen en ook heemkunde- en genealogische verenigingen beheren deze bronnen, die ze meer en meer in digitale vorm beschikbaar stellen. Open Archieven heeft de persoonsvermeldingen in deze bronnen op één plek doorzoekbaar gemaakt. Er zijn nu meer dan 200 miljoen historische persoonsvermeldingen te vinden op Open Archieven. Het is daarmee de grootste collectie van genealogische brongegevens in Nederland.
[18 oktober 2018] 3 x aangeklikt
(Archieven, Begraafregisters, Bidprentjes, Burgerlijke stand, Doopregisters, Familieberichten, Militie-registers, Notariële akten, Rouwkaarten, Trouwregisters)Overlijdensberichten en bidprentjes | Geneanet
Overlijdensberichten en bidprentjes zijn interessante documenten voor de genealogen. Ze bevatten dikwijls geboorte- en/of overlijdensdata en -plaatsen en de namen van de naaste familieleden.
Overlijdensberichten en bidprentjes bevatten een schat aan interessante informatie voor genealogen. Deze documenten, soms ontworpen door naasten van de overledene zelf, bevatten meestal geboorte-en overlijdensdatum en -plaatsen, alsmede ook de namen van de naaste familieleden. Velen onder U bezitten dergelijke documenten in het familie-archief. Vandaag lanceert Geneanet een gezamenlijk project en nodigt iedereen uit deze schat aan informatie met iedereen te delen.
[15 oktober 2018] 2 x aangeklikt
(Bidprentjes, Familieberichten)Research voor schrijvers en zoekers | Eric Hennekam
Op deze blog zijn veel bronnen en tips voor onderzoek te vinden die ik regelmatig aanvul.
Bijvoorbeeld: Zoeken naar je roots in Nederland, België of Duitsland, lijst krantenarchieven , bronnen, tips en tools voor het zoeken naar personen en misschien wel de belangrijkste denk in archiefvormers..
[8 augustus 2018] 2 x aangeklikt
(Tips en trucs)Topotijdreis: 200 jaar topografische kaarten
Ontdek met deze app 200 jaar aan topografische gegevens van Nederland!
Op 18 februari 1815 werd het Topographisch Bureau opgericht. Sinds die datum verzamelt en ontsluit de Nederlandse overheid geografische informatie: bijvoorbeeld over de ligging van wegen, water, bebouwing en landbouwgrond. Later ging het Bureau verder onder de naam Topografische Dienst. In 2004 werd de Dienst onderdeel van het Kadaster.
Hiermee haalde het Kadaster jarenlange ervaring met het verzamelen van geo-informatie in huis. Een resultaat om trots op te zijn: 200 jaar topografische kaarten van topniveau. Om dit niveau te behouden investeren we in innovaties, waar mogelijk in samenwerking met overheden, het bedrijfsleven en de wetenschap. Door nieuwe methoden en technieken hebben gebruikers nog meer plezier van onze kaarten. Deze zijn actueler dan ooit en sinds kort bieden we zelfs een topografische kaart aan in 3D. Om 200 jaar topografie te vieren is deze tijdreis-app gemaakt.
[18 oktober 2018] 0 x aangeklikt
(Geografie)Wat staat daer?
Oefen het lezen van oude handschriften
Wat staat daer? is een online oefentool voor het lezen van oude handschriften. Dit wordt ook wel paleografie genoemd, naar de Griekse woorden palaios (oud) en graphein (schrijven). Deze website is bedoeld voor iedereen die spelenderwijs wil kennismaken met oude handschriften en archiefbronnen. En voor (beginnende) onderzoekers en studenten die het lezen van oude handschriften willen oefenen.
[18 oktober 2018] 0 x aangeklikt
(Paleografie)WieWasWie
WieWasWie bevat digitaal ontsloten historische documenten met persoonsgegevens. Deze worden aangeboden en beheerd door een groot aantal archiefstellingen. De belangrijkste gegevens uit een afzonderlijk document worden getoond op de documentdetailpagina. Naast basisgegevens als namen, plaatsen en data vind je soms ook een scan van het originele document.
WieWasWie bevat gegevens uit o.m.:- Burgerlijke stand (geboorteakten, huwelijksakten en overlijdensakten)
- Bevolkingsregisters
- Doop-, trouw- en begraafregisters
- Familieadvertenties
- Memories van successie
- Militaire bronnen
- Scheepssoldijboeken (VOC opvarenden)
- Surinaamse bronnen: Slavenregister, Manumissieregister, Emancipatieregister
- Diverse (kleine) collecties
[18 oktober 2018] 3 x aangeklikt
(Begraafregisters, Bevolkingsregisters, Burgerlijke stand, Doopregisters, Emancipatieregisters, Familieberichten, Geboorteakten, Huwelijksakten, Manumissieregisters, Militie-registers, Notariële akten, Overlijdensakten, Scheepssoldijboeken (VOC opvarenden), Slavenregisters, Trouwregisters)
Mensenlinq | Overlijdensberichten Drenthe
Overlijdensberichten van De Persgroep Nederland, NDC mediagroep en de Limburger op internet
Mensenlinq.nl is een initiatief van NDC mediagroep. Mensenlinq.nl maakt de overlijdensberichten die hebben gestaan in één of meerdere dag-, weekbladen- of huis aan huis uitgaven van De Persgroep Nederland en/of NDC mediagroep of de Limburger vindbaar op internet.
[31 januari 2020] 0 x aangeklikt
(Familieberichten)
Mensenlinq | Overlijdensberichten Flevoland
Overlijdensberichten van De Persgroep Nederland, NDC mediagroep en de Limburger op internet
Mensenlinq.nl is een initiatief van NDC mediagroep. Mensenlinq.nl maakt de overlijdensberichten die hebben gestaan in één of meerdere dag-, weekbladen- of huis aan huis uitgaven van De Persgroep Nederland en/of NDC mediagroep of de Limburger vindbaar op internet.
[31 januari 2020] 0 x aangeklikt
(Familieberichten)
Mensenlinq | Overlijdensberichten Friesland
Overlijdensberichten van De Persgroep Nederland, NDC mediagroep en de Limburger op internet
Mensenlinq.nl is een initiatief van NDC mediagroep. Mensenlinq.nl maakt de overlijdensberichten die hebben gestaan in één of meerdere dag-, weekbladen- of huis aan huis uitgaven van De Persgroep Nederland en/of NDC mediagroep of de Limburger vindbaar op internet.
[31 januari 2020] 1 x aangeklikt
(Familieberichten)
Nederlands Bidprentjes Archief
Databank van bid- en herdenkingsprentjes waarbij, naast de gebruikelijke persoonsgegevens, zowel de voor- als binnenzijde digitaal in kleur worden opgeslagen.
Eind 2005 zijn Egbert Wijnen uit Mierlo en Theo van Beeck uit Helmond begonnen met het opbouwen van een databank van bid- en herdenkingsprentjes. Hiermee ontstond het "Nederlands Bidprentjes Archief", bedoeld als landelijke, digitale herdenkingssite voor overledenen. Dit initiatief werd al snel omarmd door Heemkundekringen uit de werkgebieden Helmond, Bladel, Casteren, Hapert, Hoogeloon en Netersel, Rosmalen, Mierlo, Lieshout, Bakel en Milheeze, Reusel, Weerselo, Zeeland, Oisterwijk, Best en Aarle-Rixtel
Op 1 mei 2013 bood het Regionaal Archief Nijmegen eveneens een samenwerkingsverband aan. Rond september 2014 zijn wij begonnen met het toevoegen van de indrukwekkende collectie van Driek Smits uit Venray († 29-08-2014 te Venlo).
[8 september 2018] 3 x aangeklikt
(Bidprentjes)
Mensenlinq | Overlijdensberichten Groningen
Overlijdensberichten van De Persgroep Nederland, NDC mediagroep en de Limburger op internet
Mensenlinq.nl is een initiatief van NDC mediagroep. Mensenlinq.nl maakt de overlijdensberichten die hebben gestaan in één of meerdere dag-, weekbladen- of huis aan huis uitgaven van De Persgroep Nederland en/of NDC mediagroep of de Limburger vindbaar op internet.
[31 januari 2020] 0 x aangeklikt
(Familieberichten)
150 jaar Limburg: hoe zat het ook alweer?
Op 11 mei 1867 werd Limburg een honderd procent Nederlandse provincie. Maar hoe zit dat eigenlijk?
Door de eeuwen heen hoorden verschillende delen van Limburg bij verschillende Europese staten en staatjes. Dat begon met vorstendommetjes als Luxemburg, Luik en Gelre maar veranderde door de geschiedenis heen naar grote Europese mogendheden. De Republiek der Verenigde Nederlanden, de Spanjaarden, de Oostenrijkse Habsburgers en de Fransen. Allemaal hebben ze door de eeuwen heen Limburg tot hun grondgebied geteld.
[15 oktober 2018] 0 x aangeklikt
()Euregionaal Bidprentjes Archief
De grootste particuliere bidprentjesverzameling van Limburg
Ruim 25 jaar geleden zijn we begonnen met het verzamelen van bidprentjes. In eerste instantie waren dat alleen prentjes van personen uit onze eigen stamboom. Langzamerhand kregen wij van kennissen, collega’s, vrienden en andere verzamelaars zoveel prentjes aangereikt dat we besloten hebben om deze in een database te zetten. Inmiddels kunt u op onze site, met gemakkelijke zoekfuncties, zoeken in bijna 250.000 bidprentjes.
[31 januari 2020] 1 x aangeklikt
(Bidprentjes)Mensenlinq | Overlijdensberichten Limburg
Overlijdensberichten van De Persgroep Nederland, NDC mediagroep en de Limburger op internet
Mensenlinq.nl is een initiatief van NDC mediagroep. Mensenlinq.nl maakt de overlijdensberichten die hebben gestaan in één of meerdere dag-, weekbladen- of huis aan huis uitgaven van De Persgroep Nederland en/of NDC mediagroep of de Limburger vindbaar op internet.
[31 januari 2020] 7 x aangeklikt
(Familieberichten)Nederlands Bidprentjes Archief
Databank van bid- en herdenkingsprentjes waarbij, naast de gebruikelijke persoonsgegevens, zowel de voor- als binnenzijde digitaal in kleur worden opgeslagen.
Eind 2005 zijn Egbert Wijnen uit Mierlo en Theo van Beeck uit Helmond begonnen met het opbouwen van een databank van bid- en herdenkingsprentjes. Hiermee ontstond het "Nederlands Bidprentjes Archief", bedoeld als landelijke, digitale herdenkingssite voor overledenen. Dit initiatief werd al snel omarmd door Heemkundekringen uit de werkgebieden Helmond, Bladel, Casteren, Hapert, Hoogeloon en Netersel, Rosmalen, Mierlo, Lieshout, Bakel en Milheeze, Reusel, Weerselo, Zeeland, Oisterwijk, Best en Aarle-Rixtel
Op 1 mei 2013 bood het Regionaal Archief Nijmegen eveneens een samenwerkingsverband aan. Rond september 2014 zijn wij begonnen met het toevoegen van de indrukwekkende collectie van Driek Smits uit Venray († 29-08-2014 te Venlo).
[8 september 2018] 3 x aangeklikt
(Bidprentjes)PeelenMaasNet
PeelenMaasNet is een erfgoednet met historisch beeldmateriaal, vooral foto’s, van de regio Peel en Maas.
PeelenMaasNet is een initiatief van verschillende verenigingen uit de gemeente. Het is een samenwerkingsverband tussen verschillende archieven, heemkundeverenigingen en culturele organisaties. PeelenMaasnet.nl is het digitale gezicht van het cultureel erfgoed binnen het grondgebied van de gemeente Peel en Maas. Op PeelenMaasnet.nl vindt u cultuurhistoristische foto's en documenten.
[16 oktober 2018] 0 x aangeklikt
()
Bidprentjes | Heemkundekring ‘de Heerlijkheid Heeze-Leende-Zesgehuchten’
Hier kunt u zoeken in de data van meer dan 20.000 bidprentjes
Elk gedachtenisprentje heeft een ziel. Duizenden mensen verzamelen ze. Het van oudsher katholieke zuiden kent ze onder de naam “bidprentje”. Meer algemeen is de term “gedachtenisprentje”of “herinneringsprentje”.
[31 januari 2020] 0 x aangeklikt
(Bidprentjes)Bidprentjes Heemkundekring De Vonder
Bidprentjes Heemkundekring De Vonder (Asten Someren)
Raadpleeg hier de verzameling van bidprentjes. Klik op een treffer om dat prentje te bekijken.
[31 januari 2020] 0 x aangeklikt
(Bidprentjes)Mensenlinq | Overlijdensberichten Noord-Brabant
Overlijdensberichten van De Persgroep Nederland, NDC mediagroep en de Limburger op internet
Mensenlinq.nl is een initiatief van NDC mediagroep. Mensenlinq.nl maakt de overlijdensberichten die hebben gestaan in één of meerdere dag-, weekbladen- of huis aan huis uitgaven van De Persgroep Nederland en/of NDC mediagroep of de Limburger vindbaar op internet.
[31 januari 2020] 0 x aangeklikt
(Familieberichten)Nederlands Bidprentjes Archief
Databank van bid- en herdenkingsprentjes waarbij, naast de gebruikelijke persoonsgegevens, zowel de voor- als binnenzijde digitaal in kleur worden opgeslagen.
Eind 2005 zijn Egbert Wijnen uit Mierlo en Theo van Beeck uit Helmond begonnen met het opbouwen van een databank van bid- en herdenkingsprentjes. Hiermee ontstond het "Nederlands Bidprentjes Archief", bedoeld als landelijke, digitale herdenkingssite voor overledenen. Dit initiatief werd al snel omarmd door Heemkundekringen uit de werkgebieden Helmond, Bladel, Casteren, Hapert, Hoogeloon en Netersel, Rosmalen, Mierlo, Lieshout, Bakel en Milheeze, Reusel, Weerselo, Zeeland, Oisterwijk, Best en Aarle-Rixtel
Op 1 mei 2013 bood het Regionaal Archief Nijmegen eveneens een samenwerkingsverband aan. Rond september 2014 zijn wij begonnen met het toevoegen van de indrukwekkende collectie van Driek Smits uit Venray († 29-08-2014 te Venlo).
[8 september 2018] 3 x aangeklikt
(Bidprentjes)Regionaal Archief Tilburg
Regionaal Archief Tilburg biedt (gratis) digitaal ontzettend veel gegevens, aktes en beschrijvingen aan.
Het doen van stamboomonderzoek is een populaire bezigheid. Regionaal Archief Tilburg biedt (gratis) digitaal ontzettend veel gegevens, aktes en beschrijvingen aan. Naast het zoeken op naam kan je ook bladeren in alle gescande boeken die Regionaal Archief Tilburg beschikbaar heeft.
[18 oktober 2018] 1 x aangeklikt
()
Archief Texelse Courant
Alle edities van de Texelse Courant, vanaf de allereerste krant in 1887 tot en met de jaargang van 2013
De edities van de Texelse Courant, tot en met de jaargang van 2013, zijn voortaan voor iedereen online in te zien. Dit dankzij de samenwerking die de Texelse Courant hiervoor is aangegaan met het Regionaal Archief Alkmaar (RAA).
[16 oktober 2018] 2 x aangeklikt
()Mensenlinq | Overlijdensberichten Noord-Holland
Overlijdensberichten van De Persgroep Nederland, NDC mediagroep en de Limburger op internet
Mensenlinq.nl is een initiatief van NDC mediagroep. Mensenlinq.nl maakt de overlijdensberichten die hebben gestaan in één of meerdere dag-, weekbladen- of huis aan huis uitgaven van De Persgroep Nederland en/of NDC mediagroep of de Limburger vindbaar op internet.
[31 januari 2020] 0 x aangeklikt
(Familieberichten)
Genealogie – Stamboomonderzoek | Gemeente Oldenzaal
Bent u geïnteresseerd in genealogie/stamboomonderzoek? Via deze pagina kunnnen genealogen de akten burgerlijke stand en bevolkingsregisters raadplegen, voor zover deze openbaar zijn.
De gemeente Oldenzaal heeft de digitale dienstverlening uitgebreid met een nieuwe functionaliteit: vanaf nu kan iedereen online stamboomonderzoek verrichten. Liefhebbers hoeven voor stamboomonderzoek niet langer een afspraak te maken op het stadhuis, maar kunnen via deze website de akten burgerlijke stand en bevolkingsregisters raadplegen. Uiteraard heeft de gemeente bij het samenstellen rekening gehouden met de huidige privacywetgeving.
De akten burgerlijke stand (geboorte- huwelijks- en overlijdensakten) zijn toegankelijk vanaf het jaar 1811 tot het jaar van waaraf de openbaarheidsbeperking geldt (110 jaar na geboorte). De akten zijn toegankelijk per persoon, dus er kan worden gezocht op achternaam. Het bevolkingsregister is beschikbaar over de periode 1830-1900.
[16 oktober 2018] 0 x aangeklikt
()HKL Bidprentjesarchief
De bidprentjespagina van de Historische Kring Losser.
De bidprentjes uit het archief van de Historische Kring Losser uit geheel Nederland en Duitsland maar grotendeels gericht op Noord-Oost Nederland. Het gehele archief van de HKL (meer dan 24.000 bidprentjes) is nu gedigitaliseerd en op deze website te vinden.
[31 juli 2018] 1 x aangeklikt
(Bidprentjes)Mensenlinq | Overlijdensberichten Overijssel
Overlijdensberichten van De Persgroep Nederland, NDC mediagroep en de Limburger op internet
Mensenlinq.nl is een initiatief van NDC mediagroep. Mensenlinq.nl maakt de overlijdensberichten die hebben gestaan in één of meerdere dag-, weekbladen- of huis aan huis uitgaven van De Persgroep Nederland en/of NDC mediagroep of de Limburger vindbaar op internet.
[31 januari 2020] 0 x aangeklikt
(Familieberichten)Twente Bestand
Het bestand omvat gegevens van 127.785 personen, bijna allen geboren in of om Twente, en vóór 1812.
Aangemaakt door H.C. Zorn met hulp van velen vanaf de jaren 1986 tot 2014. Het bestand omvat gegevens van 127.785 personen, bijna allen geboren in of om Twente, en vóór 1812. De gegevens zijn voor circa 90% verkregen uit primaire bronnen. Daarnaast is gebruik gemaakt van gepubliceerde genealogieën en voorouder- tabellen (kwartierstaten) van onder anderen de leden van de afdeling Twente van de Nederlandse Genealogische Vereniging; de bronnen zijn vermeld.
Het bestand is te beschouwen als een - nog lang niet volledige - reconstructie van de bevolking van Twente vóór 1812. Gelegde relaties berusten vaak op vermoedens, genealogen dienen daarom alle gegevens aan de bronnen te verifiëren! Bovendien is het mogelijk dat daar nog aanvullende informatie te vinden is.
[15 oktober 2018] 0 x aangeklikt
()
Mensenlinq | Overlijdensberichten Utrecht
Overlijdensberichten van De Persgroep Nederland, NDC mediagroep en de Limburger op internet
Friesland (Wijzig) Mensenlinq.nl is een initiatief van NDC mediagroep. Mensenlinq.nl maakt de overlijdensberichten die hebben gestaan in één of meerdere dag-, weekbladen- of huis aan huis uitgaven van De Persgroep Nederland en/of NDC mediagroep of de Limburger vindbaar op internet.
[31 januari 2020] 0 x aangeklikt
(Familieberichten)Zoeken in Utrechtse kranten
Het Utrechts Archief bewaart veel historische Utrechtse kranten. Online kunt u alle digitale versies van het Utrechts Nieuwsblad uit de periode 1893-1967 raadplegen. Op de studiezaal kunt u meer Utrechtse kranten bekijken op microfiches.
Krantenartikelen kunnen veel relevante informatie bevatten voor uw onderzoek naar personen. Bijvoorbeeld berichten van huwelijken of overlijdensberichten, maar ook nieuwsberichten kunnen van waarde zijn. Het Utrechts Archief beschikt over het Utrechts Nieuwsblad en zijn voorlopers uit de periode 1744-2005. De jaren 1892-1967 zijn online beschikbaar via onze website.
[16 oktober 2018] 0 x aangeklikt
()
Mensenlinq | Overlijdensberichten Zeeland
Overlijdensberichten van De Persgroep Nederland, NDC mediagroep en de Limburger op internet
Mensenlinq.nl is een initiatief van NDC mediagroep. Mensenlinq.nl maakt de overlijdensberichten die hebben gestaan in één of meerdere dag-, weekbladen- of huis aan huis uitgaven van De Persgroep Nederland en/of NDC mediagroep of de Limburger vindbaar op internet.
[31 januari 2020] 0 x aangeklikt
(Familieberichten)
Mensenlinq | Overlijdensberichten Zuid-Holland
Overlijdensberichten van De Persgroep Nederland, NDC mediagroep en de Limburger op internet
Mensenlinq.nl is een initiatief van NDC mediagroep. Mensenlinq.nl maakt de overlijdensberichten die hebben gestaan in één of meerdere dag-, weekbladen- of huis aan huis uitgaven van De Persgroep Nederland en/of NDC mediagroep of de Limburger vindbaar op internet.
[31 januari 2020] 0 x aangeklikt
(Familieberichten)Nationaal Archief
Doorzoek op deze website de collectie van het Nationaal Archief. Bekijk de archieven, foto's, kaarten en indexen. Van een beperkt, maar groeiend, deel van de collectie zijn scans beschikbaar.
Bij het Nationaal Archief ligt bijna duizend jaar geschiedenis van Nederland opgeslagen in ruim 110 kilometer archieven, waaronder ook kaarten, tekeningen en foto’s. De archieven zijn afkomstig van- De Centrale Overheid
- Het graafschap Holland en de gewestelijke / provinciale bestuursinstellingen in Zuid-Holland
- Particuliere instellingen en privé-instellingen
Het Nationaal Archief bewaart ruim 110 kilometer archiefstukken in de depots. Van deze enorme hoeveelheid papieren is maar een heel klein deel digitaal beschikbaar. In het algemeen kan gezegd worden dat u voor het inzien van archiefstukken naar de studiezaal in Den Haag moet komen.
[18 oktober 2018] 1 x aangeklikt
(Archieven)
BillionGraves
BillionGraves is the world′s largest resource for searchable GPS cemetery data.
Our goal is to preserve precious records found in cemeteries throughout the world. We use modern technology to capture images of headstones with their GPS locations so users worldwide can access those records anywhere. BillionGraves strives to do just that: preserve at least one billion graves. And we won't stop there!
[16 oktober 2018] 6 x aangeklikt
(Begraafplaatsen)Bronnen, tips, tools én zoekmachines voor het zoeken naar personen | Eric Hennekam
Deze pagina wordt regelmatig geactualiseerd.
"Dagelijks krijg ik uit heel de wereld vragen over personen die gezocht worden. Dat kunnen nog levende personen zijn, maar ook informatie over personen uit een ver verleden. Om u wat op weg te helpen hier tips, bronnen, en tools die ik veel gebruik bij het zoeken naar personen (en hun achterliggende gegevens). Belangrijkste eerste tip: verplaats u in een persoon of familie én in de tijd."
Eric Hennekam, schrijver, lezingengever en onderzoeker
[15 oktober 2018] 2 x aangeklikt
(Tips en trucs)Research voor schrijvers en zoekers | Eric Hennekam
Op deze blog zijn veel bronnen en tips voor onderzoek te vinden die ik regelmatig aanvul.
Bijvoorbeeld: Zoeken naar je roots in Nederland, België of Duitsland, lijst krantenarchieven , bronnen, tips en tools voor het zoeken naar personen en misschien wel de belangrijkste denk in archiefvormers..
[8 augustus 2018] 2 x aangeklikt
(Tips en trucs)
Europe (around 1850)
Mapire enables the user to navigate historical maps of the Habsburg empireThe current version of Mapire contains the first military survey (1764-1784) as well as the second military survey (1806-1869). Both of them is scaled 1 to 28.800 and covers the entire Habsburg empire. This magnificent archival content is world-wide unique in sense of antiqueness, resolution and artistical implementation. The 1:25.000 scale map sheets of the third military survey (1869-1887) cover the territory of the Hungarian Kingdom while the ones scaled 1 to 75.000 cover all the empire.
[1 augustus 2018] 2 x aangeklikt
(Geografie)
Bidprentjes | Startpagina
Bidprentjes kunnen voor een genealoog zeer waardevolle informatie bevatten.
Inmiddels zijn er al vele websites die hun verzameling online hebben.Heb je een website over bidprentjes en hij staat hier niet bij? Laat het weten.
[30 november 2018] 0 x aangeklikt
(Bidprentjes)Bidprentjes bij het CBG
Het CBG bezit een collectie van meer dan een miljoen bidprentjes uit Nederland en Belgie uit de periode 1800 tot heden.
De collectie is samengesteld uit door onszelf verzameld materiaal en verzamelingen van derden, zoals instituten of genealogen. De verzameling groeit nog altijd. Onze verzameling bidprentjes is online op naam te doorzoeken via CBG Verzamelingen. Een deel daarvan is ook online als scan te bekijken. Momenteel zijn er ongeveer 120.000 prentjes digitaal beschikbaar, die in het geheel zo’n 200.000 personen ontsluiten.
[30 november 2018] 0 x aangeklikt
(Bidprentjes)Open Archieven
Doorzoek de genealogische gegevens van Nederlandse en Belgische archieven en vind automatisch gelinkte akten en aanvullende informatie over personen en context.
Bij het maken van een stamboom zijn bronnen van groot belang. Je zal dus moeten duiken in akten van de burgerlijke stand, doop-, trouw- en begraafregisters, notariële akten, militie-registers en personeelsadministraties. Maar ook bidprentjes, familieberichten en rouwkaarten zijn zeer nuttig voor het genealogische onderzoek. Archiefinstellingen en ook heemkunde- en genealogische verenigingen beheren deze bronnen, die ze meer en meer in digitale vorm beschikbaar stellen. Open Archieven heeft de persoonsvermeldingen in deze bronnen op één plek doorzoekbaar gemaakt. Er zijn nu meer dan 200 miljoen historische persoonsvermeldingen te vinden op Open Archieven. Het is daarmee de grootste collectie van genealogische brongegevens in Nederland.
[18 oktober 2018] 3 x aangeklikt
(Archieven, Begraafregisters, Bidprentjes, Burgerlijke stand, Doopregisters, Familieberichten, Militie-registers, Notariële akten, Rouwkaarten, Trouwregisters)
Ancestry.de | Beständeübersicht
Durchsuchbare Liste aller Aufzeichnungssammlungen
[1 augustus 2018] 4 x aangeklikt
()Archion
Forschen Sie auf Archion online in Kirchenbüchern.
Archion ist ein gemeinschaftliches Projekt der Evangelischen Kirche in Deutschland (EKD) und der Mehrheit der evangelischen Landeskirchen. Auch staatlichen, kommunalen und weiteren kirchlichen Archiven steht Archion offen. Kirchenbücher stehen im Zentrum von Archion. Das Portal ermöglicht Ihnen die Suche nach Ihren Vorfahren in Originalquellen: zeitlich flexibel - von zu Hause aus - weltweit
[15 augustus 2018] 4 x aangeklikt
()Bidprentjes | Startpagina
Bidprentjes kunnen voor een genealoog zeer waardevolle informatie bevatten.
Inmiddels zijn er al vele websites die hun verzameling online hebben.Heb je een website over bidprentjes en hij staat hier niet bij? Laat het weten.
[30 november 2018] 0 x aangeklikt
(Bidprentjes)Duitsland: bronnen voor het zoeken naar je roots
De belangrijkste sites voor stamboom onderzoek Duitsland op een rijtjeBronnen voor genealogisch onderzoek in Duitsland, verzameld door Eric Hennekam
[1 augustus 2018] 16 x aangeklikt
(Tips en trucs)Europe (around 1850)
Mapire enables the user to navigate historical maps of the Habsburg empireThe current version of Mapire contains the first military survey (1764-1784) as well as the second military survey (1806-1869). Both of them is scaled 1 to 28.800 and covers the entire Habsburg empire. This magnificent archival content is world-wide unique in sense of antiqueness, resolution and artistical implementation. The 1:25.000 scale map sheets of the third military survey (1869-1887) cover the territory of the Hungarian Kingdom while the ones scaled 1 to 75.000 cover all the empire.
[1 augustus 2018] 2 x aangeklikt
(Geografie)Familysearch | Germany Online Genealogy Records
Germany Online Genealogy RecordsGuide to Germany Online Genealogy Records for researching ancestry, family history and genealogy: birth, marriage, death, census, church, military, immigration, and naturalization records. Also see Online Germany Genealogy Records by State for collections covering current and former states in Germany.
[1 augustus 2018] 13 x aangeklikt
()Gen wiki
GenWiki ist ein Projekt des Vereins für Computergenealogie.
Hier stellen Familienforscher Informationen rund um die Genealogie bereit. Bereichern auch Sie das Projekt mit Ihrem Wissen: Unsere Mitmach-Hilfe und die Mailingliste GenWiki-L erleichtern Ihnen den Einstieg.
[1 augustus 2018] 41 x aangeklikt
()HKL Bidprentjesarchief
De bidprentjespagina van de Historische Kring Losser.
De bidprentjes uit het archief van de Historische Kring Losser uit geheel Nederland en Duitsland maar grotendeels gericht op Noord-Oost Nederland. Het gehele archief van de HKL (meer dan 24.000 bidprentjes) is nu gedigitaliseerd en op deze website te vinden.
[31 juli 2018] 1 x aangeklikt
(Bidprentjes)Matricula
Sie finden hier Kirchenbücher (Tauf-, Trauungs- und Sterbebücher), auch Matriken oder Matrikel genannt, aus Österreich, Deutschland, Luxemburg und Polen.
Die wertvollste Quelle für die Familienforschung stellen die Kirchenbücher (in Österreich Matriken, in Deutschland Matrikel genannt) dar, in denen die kirchlichen Handlungen der Taufe, Trauung und des Begräbnisses festgehalten wurden. Flächendeckend setzt sich ihre Führung mit dem beginnenden 17. Jahrhundert durch.
Sperrfristen Deutschland: Taufen: 120 Jahre, Trauungen: 100 Jahre, Sterbefälle: 40 Jahre. Für Einträge nach 1876 wenden sie sich bitte an das Standesamt der jeweiligen Gemeinde.
[15 augustus 2018] 8 x aangeklikt
()Orte in Deutschland
Orte in Deutschland suchenOrte-in-Deutschland.de ist eine Website, um Orte in Deutschland zu suchen. Ganz gleich, ob Sie Informationen über Bundesländer, Landkreise oder Orte und Städte in Deutschland suchen.
[1 augustus 2018] 4 x aangeklikt
()Prussian Genealogy
Besloten Facebookgroep
We are more than just another genealogy group. We are supportive in our common mission to search, discover and share our Prussian Genealogy goals and interests.
[16 oktober 2018] 2 x aangeklikt
()Totenzettel-Sammlungen
Totenzettel-Sammlungen -Westdeutsche Gesellschaft für Familienkunde e.V.
Diese Datenbank ist ein Projekt der Westdeutschen Gesellschaft für Familienkunde e.V. und enthält aktuell über 400.000 Totenzettel aus verschiedenen Sammlungen. Dabei reichen die enthaltenen Sterbe-Daten bis in das Jahr 1600 zurück.
[31 januari 2020] 1 x aangeklikt
(Bidprentjes)
Arbeitsgemeinschaft Westmünsterland Genealogie
Gruppe von privaten Familien- und AhnenforschernUnsere Arbeitsgemeinschaft Westmünsterland Genealogie ist eine lockere Gruppe von privaten Familien- und Ahnenforschern oder solche die es werden möchten, die aus Spaß an dem Hobby "Genealogie" betreiben.Wir treffen uns regelmäßig zwei Mal im Jahr um neuste Ergebnisse vorzustellen und uns im großen Kreis auszutauschen.
Unser gemeinsames Ziel ist das Erarbeiten, Digitalisieren sowie der Austausch von lokalen historischen Daten.
[1 augustus 2018] 13 x aangeklikt
()North Rhine-Westphalia Online Genealogy Records | Familysearch
These are genealogy links to Westphalia online databases to assist in researching your family history.
This Online Collection has links to online databases and indexes that may include birth records, marriage records, death records, biographies, cemeteries, censuses, histories, immigration records, land records, military records, newspapers, obituaries, or probate records.
[16 oktober 2018] 9 x aangeklikt
()WGGF | Münsterland-Portal
Eine Internetseite der Westfälischen Gesellschaft für Genealogie und Familienforschung (WGGF) in MünsterDas Münsterland-Portal bietet Zusammenstellungen von genealogischen Quellen der zum Münsterland gehörenden Orte bzw. Kirchspiele (Pfarrgemeinden). Mit Münsterland meinen wir ungefähr das Gebiet des heutigen Regierungsbezirks Münster. Erfasst wurden die Kirchspiele des Oberstifts Münster, der Obergrafschaft Lingen, der Grafschaft Tecklenburg und des Vestes Recklinghausen, die um 1800 bereits existierten.
[1 augustus 2018] 16 x aangeklikt
()
New York Book Indexes to Passenger Lists, 1906-1942
Images of books of indexes to passenger manifests for the port of New York.
The indexes are grouped by shipping line and arranged chronologically by date of arrival. This collection corresponds to NARA Publication T612: Book Indexes to New York Passenger Lists, 1906-1942. Additional images will be added as they become available.
[18 oktober 2018] 1 x aangeklikt
()
North Dakota, United States Genealogy
Guide to North Dakota ancestry.Guide to North Dakota ancestry, family history, and genealogy birth records, marriage records, death records, census records, family history, and military records.
[2 augustus 2018] 3 x aangeklikt
()
WieWasWie
WieWasWie bevat digitaal ontsloten historische documenten met persoonsgegevens. Deze worden aangeboden en beheerd door een groot aantal archiefstellingen. De belangrijkste gegevens uit een afzonderlijk document worden getoond op de documentdetailpagina. Naast basisgegevens als namen, plaatsen en data vind je soms ook een scan van het originele document.
WieWasWie bevat gegevens uit o.m.:- Burgerlijke stand (geboorteakten, huwelijksakten en overlijdensakten)
- Bevolkingsregisters
- Doop-, trouw- en begraafregisters
- Familieadvertenties
- Memories van successie
- Militaire bronnen
- Scheepssoldijboeken (VOC opvarenden)
- Surinaamse bronnen: Slavenregister, Manumissieregister, Emancipatieregister
- Diverse (kleine) collecties
[18 oktober 2018] 3 x aangeklikt
(Begraafregisters, Bevolkingsregisters, Burgerlijke stand, Doopregisters, Emancipatieregisters, Familieberichten, Geboorteakten, Huwelijksakten, Manumissieregisters, Militie-registers, Notariële akten, Overlijdensakten, Scheepssoldijboeken (VOC opvarenden), Slavenregisters, Trouwregisters)