Deze pagina bevat 45 links.
Archieven.nl
Historisch onderzoek begint hier
Welkom op archieven.nl, waar u honderden kilometers archiefmateriaal kunt doorzoeken. U vindt hier:- 86 deelnemende organisaties
- meer dan 54.000 archieven en collecties met ruim 183 miljoen beschrijvingen van archiefstukken
- meer dan 1.082.000 afbeeldingen
- meer dan 85.000.000 personen
- 2.602.311 krantenpagina's
- meer dan 1.074.000 locaties
- maar ook de adressen van meer dan 3250 historische instellingen of websites
[18 oktober 2018] 0 x aangeklikt
(Archieven)Bidprentjes | Genealogie online
Bidprentjesverzamelingen op Genealogie Online
Meer dan 15 bidprentjesverzamelingen op Genealogie Online bevatten in totaal meer dan 425.000 bidprentjes.
[30 november 2018] 4 x aangeklikt
(Bidprentjes)Bidprentjes | Startpagina
Bidprentjes kunnen voor een genealoog zeer waardevolle informatie bevatten.
Inmiddels zijn er al vele websites die hun verzameling online hebben.Heb je een website over bidprentjes en hij staat hier niet bij? Laat het weten.
[30 november 2018] 0 x aangeklikt
(Bidprentjes)Bidprentjes bij het CBG
Het CBG bezit een collectie van meer dan een miljoen bidprentjes uit Nederland en Belgie uit de periode 1800 tot heden.
De collectie is samengesteld uit door onszelf verzameld materiaal en verzamelingen van derden, zoals instituten of genealogen. De verzameling groeit nog altijd. Onze verzameling bidprentjes is online op naam te doorzoeken via CBG Verzamelingen. Een deel daarvan is ook online als scan te bekijken. Momenteel zijn er ongeveer 120.000 prentjes digitaal beschikbaar, die in het geheel zo’n 200.000 personen ontsluiten.
[30 november 2018] 1 x aangeklikt
(Bidprentjes)Bronnen, tips, tools én zoekmachines voor het zoeken naar personen | Eric Hennekam
Deze pagina wordt regelmatig geactualiseerd.
"Dagelijks krijg ik uit heel de wereld vragen over personen die gezocht worden. Dat kunnen nog levende personen zijn, maar ook informatie over personen uit een ver verleden. Om u wat op weg te helpen hier tips, bronnen, en tools die ik veel gebruik bij het zoeken naar personen (en hun achterliggende gegevens). Belangrijkste eerste tip: verplaats u in een persoon of familie én in de tijd."
Eric Hennekam, schrijver, lezingengever en onderzoeker
[15 oktober 2018] 3 x aangeklikt
(Tips en trucs)CBG | Centrum voor familiegeschiedenis
Het CBG is het Nederlandse centrum voor familiegeschiedenis dat bronnen voor genealogie en stamboom
beschikbaar stelt en informatie over onderzoek verstrekt
Als centrum voor familiegeschiedenis geeft het CBG betrouwbare informatie over stamboomonderzoek. Onder 'Kennis' vind je informatie over de verschillende onderwerpen die daarin te onderscheiden zijn. Zowel de beginner als de gevorderde onderzoeker kan bij ons terecht.
[31 juli 2018] 0 x aangeklikt
()CBG | Tweede Wereldoorlog
Wat gebeurde er met mijn familie tijdens de Tweede Wereldoorlog?Een inleiding op het onderzoek naar het oorlogsverleden van je verwanten: welke bronnen zijn beschikbaar, waar vind je ze en waar let je op bij het gebruik ervan?
[1 augustus 2018] 2 x aangeklikt
()CBG | Voorouders zoeken in kerkboeken
Repertorium DTB: overzicht van bewaard gebleven registersZodra je met je stamboomonderzoek in de periode vóór de invoering van de burgerlijke stand (1811) bent aanbeland, heb je niet meer de beschikking over de bevolkingsregistratie van de overheid. Je bent dan vooral aangewezen op de kerkelijke administratie in doop-, trouw- en begraafregisters. Omdat bijna iedereen vroeger tot een kerkgenootschap hoorde, kun je het overgrote deel van de bevolking in deze zogenoemde dtb-registers terugvinden. Daarmee zijn de boeken onmisbaar voor je stamboomonderzoek in de periode vóór 1811.
Steeds meer doop-, trouw-, en begraafregisters zijn online te raadplegen. Bijvoorbeeld via de websites van de provinciale en gemeentelijke archiefinstellingen of WieWasWie.nl. Op WieWasWie zijn de registers op naam te doorzoeken. Daarbij kun je naast de documentdetails soms ook afbeeldingen van de originele inschrijvingen bekijken.
[1 augustus 2018] 0 x aangeklikt
(Begraafregisters, Doopregisters, Trouwregisters)Delpher
In Delpher vindt u miljoenen gedigitaliseerde teksten uit Nederlandse kranten, boeken en tijdschriften.In Delpher vindt u miljoenen gedigitaliseerde teksten uit Nederlandse kranten, boeken en tijdschriften die u allemaal woord voor woord kunt doorzoeken. De teksten komen uit de collecties van diverse wetenschappelijke instellingen, bibliotheken en erfgoedinstellingen. Ze worden hier onder één knop aangeboden om het vinden van informatie voor u gemakkelijk te maken.
[1 augustus 2018] 1 x aangeklikt
()Familysearch | The Netherlands Online Genealogy Records
Guide to The Netherlands Online Genealogy RecordsGuide to The Netherlands Online Genealogy Records for researching ancestry, family history and genealogy: birth, marriage, death, census, church, military, immigration, and naturalization records. This chart shows links to countrywide collections. To find links to local and regional resources, go to Netherlands_Regional_Websites.
[1 augustus 2018] 1 x aangeklikt
()Geneaknowhow.net
Ter ondersteuning van uw genealogisch onderzoekHet doel van het platform Geneaknowhow.net is het bieden van ondersteuning bij genealogisch onderzoek in de brede zin van het woord. De bezoeker kan op gespecialiseerde deelsites gericht op zoek naar informatie. Met behulp van deze informatie is de bezoeker in staat om zijn onderzoek (beter) te verrichten. De volgende deelsites zijn beschikbaar:
- Digitale Bronbewerkingen Nederland en België
Verzamelsite met (verwijzingen naar) digitale bronbewerkingen van Nederland en België op internet en cd-rom. - Van Papier Naar Digitaal
Afbeeldingen van genealogische bronnen, waar mogelijk aangevuld met (links naar) de bewerkingen van deze bronnen. - GeneaScript
Bewerkingen van bronmateriaal, variërend van een index tot een volledige transcriptie. - FAQ Genealogie Benelux
Thematisch ingerichte site met achtergrondinformatie en een scala aan vragen en antwoorden betreffende onderzoek in de Benelux. - Regelgeving in de Nederlanden
Transcripties van bronnen met een regelgevende inhoud ten behoeve van regionaal - en lokaal-historisch onderzoek. - Genea-Lokaal
Hier treft u elektronische cursussen aan, die u vanaf deze site kunt downloaden, om ze vervolgens offline in uw eigen tempo te volgen. - Het verleden in beeld
Site met beeldmateriaal ter illustratie van uw familiegeschiedenis.
[7 augustus 2018] 0 x aangeklikt
()- Digitale Bronbewerkingen Nederland en België
Graftombe
Begraafplaatsen en kerkhoven in Nederland
Het doel van graftombe is zoveel mogelijk begraafplaatsen en kerkhoven in Nederland te digitaliseren en dit op internet gratis beschikbaar te stellen voor genealogen en andere belangstellenden.
[8 augustus 2018] 5 x aangeklikt
(Begraafplaatsen)HKL Bidprentjesarchief
De bidprentjespagina van de Historische Kring Losser.
De bidprentjes uit het archief van de Historische Kring Losser uit geheel Nederland en Duitsland maar grotendeels gericht op Noord-Oost Nederland. Het gehele archief van de HKL (meer dan 24.000 bidprentjes) is nu gedigitaliseerd en op deze website te vinden.
[31 juli 2018] 1 x aangeklikt
(Bidprentjes)Mensenlinq
Overlijdensberichten van De Persgroep Nederland, NDC mediagroep en de Limburger op internet
Mensenlinq.nl is een initiatief van NDC mediagroep. Mensenlinq.nl maakt de overlijdensberichten die hebben gestaan in één of meerdere dag-, weekbladen- of huis aan huis uitgaven van De Persgroep Nederland en/of NDC mediagroep of de Limburger vindbaar op internet. Indien door nabestaanden aangegeven wordt, dat het overlijdensbericht niet doorgeplaatst mag worden op internet, zal dit ook niet gebeuren. Als u een overlijdensbericht zoekt op Mensenlinq.nl worden de resultaten getoond in de door u opgegeven periode, plaats, provincie of titel.
[8 augustus 2018] 4 x aangeklikt
(Familieberichten)Nationaal Archief
Doorzoek op deze website de collectie van het Nationaal Archief. Bekijk de archieven, foto's, kaarten en indexen. Van een beperkt, maar groeiend, deel van de collectie zijn scans beschikbaar.
Bij het Nationaal Archief ligt bijna duizend jaar geschiedenis van Nederland opgeslagen in ruim 110 kilometer archieven, waaronder ook kaarten, tekeningen en foto’s. De archieven zijn afkomstig van- De Centrale Overheid
- Het graafschap Holland en de gewestelijke / provinciale bestuursinstellingen in Zuid-Holland
- Particuliere instellingen en privé-instellingen
Het Nationaal Archief bewaart ruim 110 kilometer archiefstukken in de depots. Van deze enorme hoeveelheid papieren is maar een heel klein deel digitaal beschikbaar. In het algemeen kan gezegd worden dat u voor het inzien van archiefstukken naar de studiezaal in Den Haag moet komen.
[18 oktober 2018] 1 x aangeklikt
(Archieven)Nederlands Bidprentjes Archief
Databank van bid- en herdenkingsprentjes waarbij, naast de gebruikelijke persoonsgegevens, zowel de voor- als binnenzijde digitaal in kleur worden opgeslagen.
Eind 2005 zijn Egbert Wijnen uit Mierlo en Theo van Beeck uit Helmond begonnen met het opbouwen van een databank van bid- en herdenkingsprentjes. Hiermee ontstond het "Nederlands Bidprentjes Archief", bedoeld als landelijke, digitale herdenkingssite voor overledenen. Dit initiatief werd al snel omarmd door Heemkundekringen uit de werkgebieden Helmond, Bladel, Casteren, Hapert, Hoogeloon en Netersel, Rosmalen, Mierlo, Lieshout, Bakel en Milheeze, Reusel, Weerselo, Zeeland, Oisterwijk, Best en Aarle-Rixtel
Op 1 mei 2013 bood het Regionaal Archief Nijmegen eveneens een samenwerkingsverband aan. Rond september 2014 zijn wij begonnen met het toevoegen van de indrukwekkende collectie van Driek Smits uit Venray († 29-08-2014 te Venlo).
[8 september 2018] 3 x aangeklikt
(Bidprentjes)Netherlands | Family Search
Welcome to our Netherlands research page. We've brought together tools to help you with your research in Netherlands.
Netherlands Indexed Historical Records. Search collections of records for documents about your ancestors. You can filter which collections you would like to search within.
[15 oktober 2018] 0 x aangeklikt
()Online Familieberichten
Dit project heeft als doel het beschikbaar stellen van informatie over familieberichten die o.a. in de landelijke kranten en regionale bladen gestaan hebben.
Hier kunt u een keuze maken uit ruim 1,1 miljoen geboorte-, huwelijks- en overlijdensadvertenties, bidprentjes, rouwbrieven, enz. De doelgroep is de genealogisch onderzoeker. In tegenstelling tot soortgelijke projecten is (en blijft) online-familieberichten een gratis dienst voor iedereen! Er wordt dagelijks aan de site gewerkt door een team van vrijwilligers.
[15 oktober 2018] 1 x aangeklikt
(Familieberichten)Open Archieven
Doorzoek de genealogische gegevens van Nederlandse en Belgische archieven en vind automatisch gelinkte akten en aanvullende informatie over personen en context.
Bij het maken van een stamboom zijn bronnen van groot belang. Je zal dus moeten duiken in akten van de burgerlijke stand, doop-, trouw- en begraafregisters, notariële akten, militie-registers en personeelsadministraties. Maar ook bidprentjes, familieberichten en rouwkaarten zijn zeer nuttig voor het genealogische onderzoek. Archiefinstellingen en ook heemkunde- en genealogische verenigingen beheren deze bronnen, die ze meer en meer in digitale vorm beschikbaar stellen. Open Archieven heeft de persoonsvermeldingen in deze bronnen op één plek doorzoekbaar gemaakt. Er zijn nu meer dan 200 miljoen historische persoonsvermeldingen te vinden op Open Archieven. Het is daarmee de grootste collectie van genealogische brongegevens in Nederland.
[18 oktober 2018] 5 x aangeklikt
(Archieven, Begraafregisters, Bidprentjes, Burgerlijke stand, Doopregisters, Familieberichten, Militie-registers, Notariële akten, Rouwkaarten, Trouwregisters)Overlijdensberichten en bidprentjes | Geneanet
Overlijdensberichten en bidprentjes zijn interessante documenten voor de genealogen. Ze bevatten dikwijls geboorte- en/of overlijdensdata en -plaatsen en de namen van de naaste familieleden.
Overlijdensberichten en bidprentjes bevatten een schat aan interessante informatie voor genealogen. Deze documenten, soms ontworpen door naasten van de overledene zelf, bevatten meestal geboorte-en overlijdensdatum en -plaatsen, alsmede ook de namen van de naaste familieleden. Velen onder U bezitten dergelijke documenten in het familie-archief. Vandaag lanceert Geneanet een gezamenlijk project en nodigt iedereen uit deze schat aan informatie met iedereen te delen.
[15 oktober 2018] 2 x aangeklikt
(Bidprentjes, Familieberichten)Research voor schrijvers en zoekers | Eric Hennekam
Op deze blog zijn veel bronnen en tips voor onderzoek te vinden die ik regelmatig aanvul.
Bijvoorbeeld: Zoeken naar je roots in Nederland, België of Duitsland, lijst krantenarchieven , bronnen, tips en tools voor het zoeken naar personen en misschien wel de belangrijkste denk in archiefvormers..
[8 augustus 2018] 2 x aangeklikt
(Tips en trucs)Topotijdreis: 200 jaar topografische kaarten
Ontdek met deze app 200 jaar aan topografische gegevens van Nederland!
Op 18 februari 1815 werd het Topographisch Bureau opgericht. Sinds die datum verzamelt en ontsluit de Nederlandse overheid geografische informatie: bijvoorbeeld over de ligging van wegen, water, bebouwing en landbouwgrond. Later ging het Bureau verder onder de naam Topografische Dienst. In 2004 werd de Dienst onderdeel van het Kadaster.
Hiermee haalde het Kadaster jarenlange ervaring met het verzamelen van geo-informatie in huis. Een resultaat om trots op te zijn: 200 jaar topografische kaarten van topniveau. Om dit niveau te behouden investeren we in innovaties, waar mogelijk in samenwerking met overheden, het bedrijfsleven en de wetenschap. Door nieuwe methoden en technieken hebben gebruikers nog meer plezier van onze kaarten. Deze zijn actueler dan ooit en sinds kort bieden we zelfs een topografische kaart aan in 3D. Om 200 jaar topografie te vieren is deze tijdreis-app gemaakt.
[18 oktober 2018] 0 x aangeklikt
(Geografie)Wat staat daer?
Oefen het lezen van oude handschriften
Wat staat daer? is een online oefentool voor het lezen van oude handschriften. Dit wordt ook wel paleografie genoemd, naar de Griekse woorden palaios (oud) en graphein (schrijven). Deze website is bedoeld voor iedereen die spelenderwijs wil kennismaken met oude handschriften en archiefbronnen. En voor (beginnende) onderzoekers en studenten die het lezen van oude handschriften willen oefenen.
[18 oktober 2018] 0 x aangeklikt
(Paleografie)WieWasWie
WieWasWie bevat digitaal ontsloten historische documenten met persoonsgegevens. Deze worden aangeboden en beheerd door een groot aantal archiefstellingen. De belangrijkste gegevens uit een afzonderlijk document worden getoond op de documentdetailpagina. Naast basisgegevens als namen, plaatsen en data vind je soms ook een scan van het originele document.
WieWasWie bevat gegevens uit o.m.:- Burgerlijke stand (geboorteakten, huwelijksakten en overlijdensakten)
- Bevolkingsregisters
- Doop-, trouw- en begraafregisters
- Familieadvertenties
- Memories van successie
- Militaire bronnen
- Scheepssoldijboeken (VOC opvarenden)
- Surinaamse bronnen: Slavenregister, Manumissieregister, Emancipatieregister
- Diverse (kleine) collecties
[18 oktober 2018] 3 x aangeklikt
(Begraafregisters, Bevolkingsregisters, Burgerlijke stand, Doopregisters, Emancipatieregisters, Familieberichten, Geboorteakten, Huwelijksakten, Manumissieregisters, Militie-registers, Notariële akten, Overlijdensakten, Scheepssoldijboeken (VOC opvarenden), Slavenregisters, Trouwregisters)
Mensenlinq | Overlijdensberichten Drenthe
Overlijdensberichten van De Persgroep Nederland, NDC mediagroep en de Limburger op internet
Mensenlinq.nl is een initiatief van NDC mediagroep. Mensenlinq.nl maakt de overlijdensberichten die hebben gestaan in één of meerdere dag-, weekbladen- of huis aan huis uitgaven van De Persgroep Nederland en/of NDC mediagroep of de Limburger vindbaar op internet.
[31 januari 2020] 1 x aangeklikt
(Familieberichten)
Mensenlinq | Overlijdensberichten Flevoland
Overlijdensberichten van De Persgroep Nederland, NDC mediagroep en de Limburger op internet
Mensenlinq.nl is een initiatief van NDC mediagroep. Mensenlinq.nl maakt de overlijdensberichten die hebben gestaan in één of meerdere dag-, weekbladen- of huis aan huis uitgaven van De Persgroep Nederland en/of NDC mediagroep of de Limburger vindbaar op internet.
[31 januari 2020] 0 x aangeklikt
(Familieberichten)
Mensenlinq | Overlijdensberichten Friesland
Overlijdensberichten van De Persgroep Nederland, NDC mediagroep en de Limburger op internet
Mensenlinq.nl is een initiatief van NDC mediagroep. Mensenlinq.nl maakt de overlijdensberichten die hebben gestaan in één of meerdere dag-, weekbladen- of huis aan huis uitgaven van De Persgroep Nederland en/of NDC mediagroep of de Limburger vindbaar op internet.
[31 januari 2020] 1 x aangeklikt
(Familieberichten)
Nederlands Bidprentjes Archief
Databank van bid- en herdenkingsprentjes waarbij, naast de gebruikelijke persoonsgegevens, zowel de voor- als binnenzijde digitaal in kleur worden opgeslagen.
Eind 2005 zijn Egbert Wijnen uit Mierlo en Theo van Beeck uit Helmond begonnen met het opbouwen van een databank van bid- en herdenkingsprentjes. Hiermee ontstond het "Nederlands Bidprentjes Archief", bedoeld als landelijke, digitale herdenkingssite voor overledenen. Dit initiatief werd al snel omarmd door Heemkundekringen uit de werkgebieden Helmond, Bladel, Casteren, Hapert, Hoogeloon en Netersel, Rosmalen, Mierlo, Lieshout, Bakel en Milheeze, Reusel, Weerselo, Zeeland, Oisterwijk, Best en Aarle-Rixtel
Op 1 mei 2013 bood het Regionaal Archief Nijmegen eveneens een samenwerkingsverband aan. Rond september 2014 zijn wij begonnen met het toevoegen van de indrukwekkende collectie van Driek Smits uit Venray († 29-08-2014 te Venlo).
[8 september 2018] 3 x aangeklikt
(Bidprentjes)
Mensenlinq | Overlijdensberichten Groningen
Overlijdensberichten van De Persgroep Nederland, NDC mediagroep en de Limburger op internet
Mensenlinq.nl is een initiatief van NDC mediagroep. Mensenlinq.nl maakt de overlijdensberichten die hebben gestaan in één of meerdere dag-, weekbladen- of huis aan huis uitgaven van De Persgroep Nederland en/of NDC mediagroep of de Limburger vindbaar op internet.
[31 januari 2020] 0 x aangeklikt
(Familieberichten)
150 jaar Limburg: hoe zat het ook alweer?
Op 11 mei 1867 werd Limburg een honderd procent Nederlandse provincie. Maar hoe zit dat eigenlijk?
Door de eeuwen heen hoorden verschillende delen van Limburg bij verschillende Europese staten en staatjes. Dat begon met vorstendommetjes als Luxemburg, Luik en Gelre maar veranderde door de geschiedenis heen naar grote Europese mogendheden. De Republiek der Verenigde Nederlanden, de Spanjaarden, de Oostenrijkse Habsburgers en de Fransen. Allemaal hebben ze door de eeuwen heen Limburg tot hun grondgebied geteld.
[15 oktober 2018] 0 x aangeklikt
()Euregionaal Bidprentjes Archief
De grootste particuliere bidprentjesverzameling van Limburg
Ruim 25 jaar geleden zijn we begonnen met het verzamelen van bidprentjes. In eerste instantie waren dat alleen prentjes van personen uit onze eigen stamboom. Langzamerhand kregen wij van kennissen, collega’s, vrienden en andere verzamelaars zoveel prentjes aangereikt dat we besloten hebben om deze in een database te zetten. Inmiddels kunt u op onze site, met gemakkelijke zoekfuncties, zoeken in bijna 250.000 bidprentjes.
[31 januari 2020] 1 x aangeklikt
(Bidprentjes)Mensenlinq | Overlijdensberichten Limburg
Overlijdensberichten van De Persgroep Nederland, NDC mediagroep en de Limburger op internet
Mensenlinq.nl is een initiatief van NDC mediagroep. Mensenlinq.nl maakt de overlijdensberichten die hebben gestaan in één of meerdere dag-, weekbladen- of huis aan huis uitgaven van De Persgroep Nederland en/of NDC mediagroep of de Limburger vindbaar op internet.
[31 januari 2020] 7 x aangeklikt
(Familieberichten)Nederlands Bidprentjes Archief
Databank van bid- en herdenkingsprentjes waarbij, naast de gebruikelijke persoonsgegevens, zowel de voor- als binnenzijde digitaal in kleur worden opgeslagen.
Eind 2005 zijn Egbert Wijnen uit Mierlo en Theo van Beeck uit Helmond begonnen met het opbouwen van een databank van bid- en herdenkingsprentjes. Hiermee ontstond het "Nederlands Bidprentjes Archief", bedoeld als landelijke, digitale herdenkingssite voor overledenen. Dit initiatief werd al snel omarmd door Heemkundekringen uit de werkgebieden Helmond, Bladel, Casteren, Hapert, Hoogeloon en Netersel, Rosmalen, Mierlo, Lieshout, Bakel en Milheeze, Reusel, Weerselo, Zeeland, Oisterwijk, Best en Aarle-Rixtel
Op 1 mei 2013 bood het Regionaal Archief Nijmegen eveneens een samenwerkingsverband aan. Rond september 2014 zijn wij begonnen met het toevoegen van de indrukwekkende collectie van Driek Smits uit Venray († 29-08-2014 te Venlo).
[8 september 2018] 3 x aangeklikt
(Bidprentjes)PeelenMaasNet
PeelenMaasNet is een erfgoednet met historisch beeldmateriaal, vooral foto’s, van de regio Peel en Maas.
PeelenMaasNet is een initiatief van verschillende verenigingen uit de gemeente. Het is een samenwerkingsverband tussen verschillende archieven, heemkundeverenigingen en culturele organisaties. PeelenMaasnet.nl is het digitale gezicht van het cultureel erfgoed binnen het grondgebied van de gemeente Peel en Maas. Op PeelenMaasnet.nl vindt u cultuurhistoristische foto's en documenten.
[16 oktober 2018] 0 x aangeklikt
()
Bidprentjes | Heemkundekring ‘de Heerlijkheid Heeze-Leende-Zesgehuchten’
Hier kunt u zoeken in de data van meer dan 20.000 bidprentjes
Elk gedachtenisprentje heeft een ziel. Duizenden mensen verzamelen ze. Het van oudsher katholieke zuiden kent ze onder de naam “bidprentje”. Meer algemeen is de term “gedachtenisprentje”of “herinneringsprentje”.
[31 januari 2020] 0 x aangeklikt
(Bidprentjes)Bidprentjes Heemkundekring De Vonder
Bidprentjes Heemkundekring De Vonder (Asten Someren)
Raadpleeg hier de verzameling van bidprentjes. Klik op een treffer om dat prentje te bekijken.
[31 januari 2020] 0 x aangeklikt
(Bidprentjes)Mensenlinq | Overlijdensberichten Noord-Brabant
Overlijdensberichten van De Persgroep Nederland, NDC mediagroep en de Limburger op internet
Mensenlinq.nl is een initiatief van NDC mediagroep. Mensenlinq.nl maakt de overlijdensberichten die hebben gestaan in één of meerdere dag-, weekbladen- of huis aan huis uitgaven van De Persgroep Nederland en/of NDC mediagroep of de Limburger vindbaar op internet.
[31 januari 2020] 0 x aangeklikt
(Familieberichten)Nederlands Bidprentjes Archief
Databank van bid- en herdenkingsprentjes waarbij, naast de gebruikelijke persoonsgegevens, zowel de voor- als binnenzijde digitaal in kleur worden opgeslagen.
Eind 2005 zijn Egbert Wijnen uit Mierlo en Theo van Beeck uit Helmond begonnen met het opbouwen van een databank van bid- en herdenkingsprentjes. Hiermee ontstond het "Nederlands Bidprentjes Archief", bedoeld als landelijke, digitale herdenkingssite voor overledenen. Dit initiatief werd al snel omarmd door Heemkundekringen uit de werkgebieden Helmond, Bladel, Casteren, Hapert, Hoogeloon en Netersel, Rosmalen, Mierlo, Lieshout, Bakel en Milheeze, Reusel, Weerselo, Zeeland, Oisterwijk, Best en Aarle-Rixtel
Op 1 mei 2013 bood het Regionaal Archief Nijmegen eveneens een samenwerkingsverband aan. Rond september 2014 zijn wij begonnen met het toevoegen van de indrukwekkende collectie van Driek Smits uit Venray († 29-08-2014 te Venlo).
[8 september 2018] 3 x aangeklikt
(Bidprentjes)Regionaal Archief Tilburg
Regionaal Archief Tilburg biedt (gratis) digitaal ontzettend veel gegevens, aktes en beschrijvingen aan.
Het doen van stamboomonderzoek is een populaire bezigheid. Regionaal Archief Tilburg biedt (gratis) digitaal ontzettend veel gegevens, aktes en beschrijvingen aan. Naast het zoeken op naam kan je ook bladeren in alle gescande boeken die Regionaal Archief Tilburg beschikbaar heeft.
[18 oktober 2018] 1 x aangeklikt
()
Archief Texelse Courant
Alle edities van de Texelse Courant, vanaf de allereerste krant in 1887 tot en met de jaargang van 2013
De edities van de Texelse Courant, tot en met de jaargang van 2013, zijn voortaan voor iedereen online in te zien. Dit dankzij de samenwerking die de Texelse Courant hiervoor is aangegaan met het Regionaal Archief Alkmaar (RAA).
[16 oktober 2018] 2 x aangeklikt
()Mensenlinq | Overlijdensberichten Noord-Holland
Overlijdensberichten van De Persgroep Nederland, NDC mediagroep en de Limburger op internet
Mensenlinq.nl is een initiatief van NDC mediagroep. Mensenlinq.nl maakt de overlijdensberichten die hebben gestaan in één of meerdere dag-, weekbladen- of huis aan huis uitgaven van De Persgroep Nederland en/of NDC mediagroep of de Limburger vindbaar op internet.
[31 januari 2020] 0 x aangeklikt
(Familieberichten)
Genealogie – Stamboomonderzoek | Gemeente Oldenzaal
Bent u geïnteresseerd in genealogie/stamboomonderzoek? Via deze pagina kunnnen genealogen de akten burgerlijke stand en bevolkingsregisters raadplegen, voor zover deze openbaar zijn.
De gemeente Oldenzaal heeft de digitale dienstverlening uitgebreid met een nieuwe functionaliteit: vanaf nu kan iedereen online stamboomonderzoek verrichten. Liefhebbers hoeven voor stamboomonderzoek niet langer een afspraak te maken op het stadhuis, maar kunnen via deze website de akten burgerlijke stand en bevolkingsregisters raadplegen. Uiteraard heeft de gemeente bij het samenstellen rekening gehouden met de huidige privacywetgeving.
De akten burgerlijke stand (geboorte- huwelijks- en overlijdensakten) zijn toegankelijk vanaf het jaar 1811 tot het jaar van waaraf de openbaarheidsbeperking geldt (110 jaar na geboorte). De akten zijn toegankelijk per persoon, dus er kan worden gezocht op achternaam. Het bevolkingsregister is beschikbaar over de periode 1830-1900.
[16 oktober 2018] 0 x aangeklikt
()HKL Bidprentjesarchief
De bidprentjespagina van de Historische Kring Losser.
De bidprentjes uit het archief van de Historische Kring Losser uit geheel Nederland en Duitsland maar grotendeels gericht op Noord-Oost Nederland. Het gehele archief van de HKL (meer dan 24.000 bidprentjes) is nu gedigitaliseerd en op deze website te vinden.
[31 juli 2018] 1 x aangeklikt
(Bidprentjes)Mensenlinq | Overlijdensberichten Overijssel
Overlijdensberichten van De Persgroep Nederland, NDC mediagroep en de Limburger op internet
Mensenlinq.nl is een initiatief van NDC mediagroep. Mensenlinq.nl maakt de overlijdensberichten die hebben gestaan in één of meerdere dag-, weekbladen- of huis aan huis uitgaven van De Persgroep Nederland en/of NDC mediagroep of de Limburger vindbaar op internet.
[31 januari 2020] 0 x aangeklikt
(Familieberichten)Twente Bestand
Het bestand omvat gegevens van 127.785 personen, bijna allen geboren in of om Twente, en vóór 1812.
Aangemaakt door H.C. Zorn met hulp van velen vanaf de jaren 1986 tot 2014. Het bestand omvat gegevens van 127.785 personen, bijna allen geboren in of om Twente, en vóór 1812. De gegevens zijn voor circa 90% verkregen uit primaire bronnen. Daarnaast is gebruik gemaakt van gepubliceerde genealogieën en voorouder- tabellen (kwartierstaten) van onder anderen de leden van de afdeling Twente van de Nederlandse Genealogische Vereniging; de bronnen zijn vermeld.
Het bestand is te beschouwen als een - nog lang niet volledige - reconstructie van de bevolking van Twente vóór 1812. Gelegde relaties berusten vaak op vermoedens, genealogen dienen daarom alle gegevens aan de bronnen te verifiëren! Bovendien is het mogelijk dat daar nog aanvullende informatie te vinden is.
[15 oktober 2018] 0 x aangeklikt
()
Mensenlinq | Overlijdensberichten Utrecht
Overlijdensberichten van De Persgroep Nederland, NDC mediagroep en de Limburger op internet
Friesland (Wijzig) Mensenlinq.nl is een initiatief van NDC mediagroep. Mensenlinq.nl maakt de overlijdensberichten die hebben gestaan in één of meerdere dag-, weekbladen- of huis aan huis uitgaven van De Persgroep Nederland en/of NDC mediagroep of de Limburger vindbaar op internet.
[31 januari 2020] 1 x aangeklikt
(Familieberichten)Zoeken in Utrechtse kranten
Het Utrechts Archief bewaart veel historische Utrechtse kranten. Online kunt u alle digitale versies van het Utrechts Nieuwsblad uit de periode 1893-1967 raadplegen. Op de studiezaal kunt u meer Utrechtse kranten bekijken op microfiches.
Krantenartikelen kunnen veel relevante informatie bevatten voor uw onderzoek naar personen. Bijvoorbeeld berichten van huwelijken of overlijdensberichten, maar ook nieuwsberichten kunnen van waarde zijn. Het Utrechts Archief beschikt over het Utrechts Nieuwsblad en zijn voorlopers uit de periode 1744-2005. De jaren 1892-1967 zijn online beschikbaar via onze website.
[16 oktober 2018] 0 x aangeklikt
()
Mensenlinq | Overlijdensberichten Zeeland
Overlijdensberichten van De Persgroep Nederland, NDC mediagroep en de Limburger op internet
Mensenlinq.nl is een initiatief van NDC mediagroep. Mensenlinq.nl maakt de overlijdensberichten die hebben gestaan in één of meerdere dag-, weekbladen- of huis aan huis uitgaven van De Persgroep Nederland en/of NDC mediagroep of de Limburger vindbaar op internet.
[31 januari 2020] 0 x aangeklikt
(Familieberichten)
Mensenlinq | Overlijdensberichten Zuid-Holland
Overlijdensberichten van De Persgroep Nederland, NDC mediagroep en de Limburger op internet
Mensenlinq.nl is een initiatief van NDC mediagroep. Mensenlinq.nl maakt de overlijdensberichten die hebben gestaan in één of meerdere dag-, weekbladen- of huis aan huis uitgaven van De Persgroep Nederland en/of NDC mediagroep of de Limburger vindbaar op internet.
[31 januari 2020] 0 x aangeklikt
(Familieberichten)Nationaal Archief
Doorzoek op deze website de collectie van het Nationaal Archief. Bekijk de archieven, foto's, kaarten en indexen. Van een beperkt, maar groeiend, deel van de collectie zijn scans beschikbaar.
Bij het Nationaal Archief ligt bijna duizend jaar geschiedenis van Nederland opgeslagen in ruim 110 kilometer archieven, waaronder ook kaarten, tekeningen en foto’s. De archieven zijn afkomstig van- De Centrale Overheid
- Het graafschap Holland en de gewestelijke / provinciale bestuursinstellingen in Zuid-Holland
- Particuliere instellingen en privé-instellingen
Het Nationaal Archief bewaart ruim 110 kilometer archiefstukken in de depots. Van deze enorme hoeveelheid papieren is maar een heel klein deel digitaal beschikbaar. In het algemeen kan gezegd worden dat u voor het inzien van archiefstukken naar de studiezaal in Den Haag moet komen.
[18 oktober 2018] 1 x aangeklikt
(Archieven)
150 jaar Limburg: hoe zat het ook alweer?
Op 11 mei 1867 werd Limburg een honderd procent Nederlandse provincie. Maar hoe zit dat eigenlijk?
Door de eeuwen heen hoorden verschillende delen van Limburg bij verschillende Europese staten en staatjes. Dat begon met vorstendommetjes als Luxemburg, Luik en Gelre maar veranderde door de geschiedenis heen naar grote Europese mogendheden. De Republiek der Verenigde Nederlanden, de Spanjaarden, de Oostenrijkse Habsburgers en de Fransen. Allemaal hebben ze door de eeuwen heen Limburg tot hun grondgebied geteld.
[15 oktober 2018] 0 x aangeklikt
()Euregionaal Bidprentjes Archief
De grootste particuliere bidprentjesverzameling van Limburg
Ruim 25 jaar geleden zijn we begonnen met het verzamelen van bidprentjes. In eerste instantie waren dat alleen prentjes van personen uit onze eigen stamboom. Langzamerhand kregen wij van kennissen, collega’s, vrienden en andere verzamelaars zoveel prentjes aangereikt dat we besloten hebben om deze in een database te zetten. Inmiddels kunt u op onze site, met gemakkelijke zoekfuncties, zoeken in bijna 250.000 bidprentjes.
[31 januari 2020] 1 x aangeklikt
(Bidprentjes)Mensenlinq | Overlijdensberichten Limburg
Overlijdensberichten van De Persgroep Nederland, NDC mediagroep en de Limburger op internet
Mensenlinq.nl is een initiatief van NDC mediagroep. Mensenlinq.nl maakt de overlijdensberichten die hebben gestaan in één of meerdere dag-, weekbladen- of huis aan huis uitgaven van De Persgroep Nederland en/of NDC mediagroep of de Limburger vindbaar op internet.
[31 januari 2020] 7 x aangeklikt
(Familieberichten)Nederlands Bidprentjes Archief
Databank van bid- en herdenkingsprentjes waarbij, naast de gebruikelijke persoonsgegevens, zowel de voor- als binnenzijde digitaal in kleur worden opgeslagen.
Eind 2005 zijn Egbert Wijnen uit Mierlo en Theo van Beeck uit Helmond begonnen met het opbouwen van een databank van bid- en herdenkingsprentjes. Hiermee ontstond het "Nederlands Bidprentjes Archief", bedoeld als landelijke, digitale herdenkingssite voor overledenen. Dit initiatief werd al snel omarmd door Heemkundekringen uit de werkgebieden Helmond, Bladel, Casteren, Hapert, Hoogeloon en Netersel, Rosmalen, Mierlo, Lieshout, Bakel en Milheeze, Reusel, Weerselo, Zeeland, Oisterwijk, Best en Aarle-Rixtel
Op 1 mei 2013 bood het Regionaal Archief Nijmegen eveneens een samenwerkingsverband aan. Rond september 2014 zijn wij begonnen met het toevoegen van de indrukwekkende collectie van Driek Smits uit Venray († 29-08-2014 te Venlo).
[8 september 2018] 3 x aangeklikt
(Bidprentjes)PeelenMaasNet
PeelenMaasNet is een erfgoednet met historisch beeldmateriaal, vooral foto’s, van de regio Peel en Maas.
PeelenMaasNet is een initiatief van verschillende verenigingen uit de gemeente. Het is een samenwerkingsverband tussen verschillende archieven, heemkundeverenigingen en culturele organisaties. PeelenMaasnet.nl is het digitale gezicht van het cultureel erfgoed binnen het grondgebied van de gemeente Peel en Maas. Op PeelenMaasnet.nl vindt u cultuurhistoristische foto's en documenten.
[16 oktober 2018] 0 x aangeklikt
()
Archief Texelse Courant
Alle edities van de Texelse Courant, vanaf de allereerste krant in 1887 tot en met de jaargang van 2013
De edities van de Texelse Courant, tot en met de jaargang van 2013, zijn voortaan voor iedereen online in te zien. Dit dankzij de samenwerking die de Texelse Courant hiervoor is aangegaan met het Regionaal Archief Alkmaar (RAA).
[16 oktober 2018] 2 x aangeklikt
()Mensenlinq | Overlijdensberichten Noord-Holland
Overlijdensberichten van De Persgroep Nederland, NDC mediagroep en de Limburger op internet
Mensenlinq.nl is een initiatief van NDC mediagroep. Mensenlinq.nl maakt de overlijdensberichten die hebben gestaan in één of meerdere dag-, weekbladen- of huis aan huis uitgaven van De Persgroep Nederland en/of NDC mediagroep of de Limburger vindbaar op internet.
[31 januari 2020] 0 x aangeklikt
(Familieberichten)
Genealogie – Stamboomonderzoek | Gemeente Oldenzaal
Bent u geïnteresseerd in genealogie/stamboomonderzoek? Via deze pagina kunnnen genealogen de akten burgerlijke stand en bevolkingsregisters raadplegen, voor zover deze openbaar zijn.
De gemeente Oldenzaal heeft de digitale dienstverlening uitgebreid met een nieuwe functionaliteit: vanaf nu kan iedereen online stamboomonderzoek verrichten. Liefhebbers hoeven voor stamboomonderzoek niet langer een afspraak te maken op het stadhuis, maar kunnen via deze website de akten burgerlijke stand en bevolkingsregisters raadplegen. Uiteraard heeft de gemeente bij het samenstellen rekening gehouden met de huidige privacywetgeving.
De akten burgerlijke stand (geboorte- huwelijks- en overlijdensakten) zijn toegankelijk vanaf het jaar 1811 tot het jaar van waaraf de openbaarheidsbeperking geldt (110 jaar na geboorte). De akten zijn toegankelijk per persoon, dus er kan worden gezocht op achternaam. Het bevolkingsregister is beschikbaar over de periode 1830-1900.
[16 oktober 2018] 0 x aangeklikt
()HKL Bidprentjesarchief
De bidprentjespagina van de Historische Kring Losser.
De bidprentjes uit het archief van de Historische Kring Losser uit geheel Nederland en Duitsland maar grotendeels gericht op Noord-Oost Nederland. Het gehele archief van de HKL (meer dan 24.000 bidprentjes) is nu gedigitaliseerd en op deze website te vinden.
[31 juli 2018] 1 x aangeklikt
(Bidprentjes)Mensenlinq | Overlijdensberichten Overijssel
Overlijdensberichten van De Persgroep Nederland, NDC mediagroep en de Limburger op internet
Mensenlinq.nl is een initiatief van NDC mediagroep. Mensenlinq.nl maakt de overlijdensberichten die hebben gestaan in één of meerdere dag-, weekbladen- of huis aan huis uitgaven van De Persgroep Nederland en/of NDC mediagroep of de Limburger vindbaar op internet.
[31 januari 2020] 0 x aangeklikt
(Familieberichten)Twente Bestand
Het bestand omvat gegevens van 127.785 personen, bijna allen geboren in of om Twente, en vóór 1812.
Aangemaakt door H.C. Zorn met hulp van velen vanaf de jaren 1986 tot 2014. Het bestand omvat gegevens van 127.785 personen, bijna allen geboren in of om Twente, en vóór 1812. De gegevens zijn voor circa 90% verkregen uit primaire bronnen. Daarnaast is gebruik gemaakt van gepubliceerde genealogieën en voorouder- tabellen (kwartierstaten) van onder anderen de leden van de afdeling Twente van de Nederlandse Genealogische Vereniging; de bronnen zijn vermeld.
Het bestand is te beschouwen als een - nog lang niet volledige - reconstructie van de bevolking van Twente vóór 1812. Gelegde relaties berusten vaak op vermoedens, genealogen dienen daarom alle gegevens aan de bronnen te verifiëren! Bovendien is het mogelijk dat daar nog aanvullende informatie te vinden is.
[15 oktober 2018] 0 x aangeklikt
()
Mensenlinq | Overlijdensberichten Utrecht
Overlijdensberichten van De Persgroep Nederland, NDC mediagroep en de Limburger op internet
Friesland (Wijzig) Mensenlinq.nl is een initiatief van NDC mediagroep. Mensenlinq.nl maakt de overlijdensberichten die hebben gestaan in één of meerdere dag-, weekbladen- of huis aan huis uitgaven van De Persgroep Nederland en/of NDC mediagroep of de Limburger vindbaar op internet.
[31 januari 2020] 1 x aangeklikt
(Familieberichten)Zoeken in Utrechtse kranten
Het Utrechts Archief bewaart veel historische Utrechtse kranten. Online kunt u alle digitale versies van het Utrechts Nieuwsblad uit de periode 1893-1967 raadplegen. Op de studiezaal kunt u meer Utrechtse kranten bekijken op microfiches.
Krantenartikelen kunnen veel relevante informatie bevatten voor uw onderzoek naar personen. Bijvoorbeeld berichten van huwelijken of overlijdensberichten, maar ook nieuwsberichten kunnen van waarde zijn. Het Utrechts Archief beschikt over het Utrechts Nieuwsblad en zijn voorlopers uit de periode 1744-2005. De jaren 1892-1967 zijn online beschikbaar via onze website.
[16 oktober 2018] 0 x aangeklikt
()