Indonesische sambal ketjap

Recept afdrukken
Sambal met chilipepers en ketjap
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 15 min
Porties 1 portie
Auteur esje26

Ingrediënten

  • 6 tjabe rawits of één rode peper met pitjes en zaadlijsten
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tl suiker
  • 1 el sambal oelek
  • 1 dl ketjap manis
  • 1 tl ketoembar
  • zout
  • sap van 1/2 citroen

Instructies

  • Haal de steeltjes van de tjabe rawits, was ze en pel de knoflook.
  • Wrijf de tjabe rawits in vijzel tezamen met knoflook, suiker en wat zout fijn.
  • Doe in een schaaltje sambal oelek, ketjap, ketoembar, en de fijngewreven rawits en knoflook en meng alles goed door elkaar. Voeg tenslotte het citroensap toe.
  • Deze sambal is enkele dagen houdbaar in de koelkast!

Notities

https://www.smulweb.nl/recepten/1145184/Indonesische-sambal-ketjap