Russische Stroganoff (Vegan)

Recept afdrukken
Keuken Russisch
Trefwoord Glutenvrij, Notenvrij, Olievrij, Sojavrij, Suikervrij
Bereidingstijd 40 d
Totale tijd 40 d
Porties 4 personen
Auteur Jessica Süter

Ingrediënten

  • 1 ui in halve ringen
  • 2 knoflooktenen fijngesneden
  • 2 paprika’s in repen
  • 300 gram gemengde paddenstoelen grofgesneden
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 eetlepel mosterd
  • 3 eetlepels wodka
  • 2 eetlepels paprikapoeder
  • mespuntje cayennepoeder
  • 100 ml groentebouillon
  • 200 ml plantaardige kookroom
  • handje verse peterselie

Instructies

  • Verhit een ruime pan op middelhoog vuur. Bak de ui en de knoflook 4 – 5 minuten.
  • Voeg de paprika en de paddenstoelen toe en bak nog 8 – 10 minuten.
  • Voeg de tomatenpuree, de mosterd, de wodka, de specerijen en de groentebouillon toe en meng goed. Breng de bouillon aan de kook, draai het vuur laag en laat 20 minuten stoven.
  • Voeg de kookroom toe en roer goed. Stoof nog 10 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Garneer de stroganoff met de peterselie.

Notities

Lekker met geroosterde aardappelen en een frisse salade.