Thaise komkommer-tomaatsalade

Recept afdrukken
Dit is een heerlijke zomerse salade. Fris zoet en niet te zuur
Keuken Thais
Bereidingstijd 15 min
Koelkast 30 min
Totale tijd 45 min
Porties 4
Auteur Sherriel

Ingrediënten

  • 1 grote komkommer
  • 2 tomaten in partjes
  • 1/4 rode ui dungesneden
  • 60 ml rijstazijn
  • 2 eetlepels limoensap
  • 1 theelepel suiker of naar smaak
  • 3 eetlepels versgehakte koriander
  • 3 eetlepels gehakte pinda’s optioneel

Instructies

  • Schil de komkommer in de lengte met een schaaf zodat je strepen met schil en zonder schil krijgt voor een feestelijk effect. Snij de komkommer in de lengte doormidden en snij er dan in de breedte dunne plakjes van. Doe de komkommer in een schaal met de tomaat en ui en meng door.
  • Schenk de rijstazijn en limoensap in een apart schaaltje en roer de suiker erdoor tot het is opgelost. Schenk de dressing over de salade; meng door, dek af en zet minstens 30 minuten in de koelkast om koud te laten worden. Meng vlak voor opdienen de koriander erdoor en bestrooi met pinda’s.

Notities

http://allrecipes.nl/recept/4789/thaise-komkommer-tomaatsalade.aspx