Tom kha kai
Klassieke Thaise kippesoep
Ingrediënten
- 300 g kipfilet
- 250 g champignons
- 1 rode paprika
- 1 ui
- 2 knoflooktenen
- 1 rode peper of 2, voor wie het pittiger wil
- 4 cm gember
- 2 serehstengels citroengras
- 800 ml kippebouillon
- 1 blik kokosmelk 400 ml
- Handje verse koriander
- sap van 1 limoen
- Scheut vissaus
- Scheutje olie
Instructies
- Snipper de ui en knoflook, snij de rode peper in ringetjes.
- Verhit wat olie in een soep-/braadpan met dikke bodem en fruit dit trio op laag vuur een paar minuten.
- Snij intussen de paprika in dunne korte reepjes en de champignons in kwarten.
- Voeg toe aan de pan en roerbak 2 minuten mee.
- Rasp de gember erboven.
- Giet de bouillon en kokosmelk erbij.
- Kneus de serehstengels en maak er een knoop in. Doe in de pan en breng aan de kook.
- Snij de kip in heel dunne reepjes en voeg toe. Laat de soep op laag vuur onder een deksel 5 minuten sudderen tot de kip gaar is.
- Vis de sereh eruit. Breng op smaak met limoensap en vissaus. Proef! Garneer met gehakte koriander.
Notities
Vervang de koriander eens door (Thaise) basilicum. Of voor een knapperig effect: taugé of ringetjes lente-ui. Niet authentiek maar wel lekker vullend qua maaltijdsoep is om er een handvol gare rijst of noedels in te doen.
https://www.kokenmetkarin.nl/
https://www.kokenmetkarin.nl/