Tom kha kai

Recept afdrukken
Klassieke Thaise kippesoep
Gang Soep
Keuken Thais
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 30 min
Porties 4
Auteur Karin Luiten

Ingrediënten

  • 300 g kipfilet
  • 250 g champignons
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • 1 rode peper of 2, voor wie het pittiger wil
  • 4 cm gember
  • 2 serehstengels citroengras
  • 800 ml kippebouillon
  • 1 blik kokosmelk 400 ml
  • Handje verse koriander
  • sap van 1 limoen
  • Scheut vissaus
  • Scheutje olie

Instructies

  • Snipper de ui en knoflook, snij de rode peper in ringetjes.
  • Verhit wat olie in een soep-/braadpan met dikke bodem en fruit dit trio op laag vuur een paar minuten.
  • Snij intussen de paprika in dunne korte reepjes en de champignons in kwarten.
  • Voeg toe aan de pan en roerbak 2 minuten mee.
  • Rasp de gember erboven.
  • Giet de bouillon en kokosmelk erbij.
  • Kneus de serehstengels en maak er een knoop in. Doe in de pan en breng aan de kook.
  • Snij de kip in heel dunne reepjes en voeg toe. Laat de soep op laag vuur onder een deksel 5 minuten sudderen tot de kip gaar is.
  • Vis de sereh eruit. Breng op smaak met limoensap en vissaus. Proef! Garneer met gehakte koriander.

Notities

Vervang de koriander eens door (Thaise) basilicum. Of voor een knapperig effect: taugé of ringetjes lente-ui. Niet authentiek maar wel lekker vullend qua maaltijdsoep is om er een handvol gare rijst of noedels in te doen.
https://www.kokenmetkarin.nl/