Zalmtaart uit de oven

Recept afdrukken
Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 50 min
Totale tijd 1 uur 20 min
Porties 4
Auteur Theo (Studentenhuis Spoordijk)

Equipment

  • Oven

Ingrediënten

  • 1 blikje ananaschijven
  • 1/2 blikje mandarijnenpartjes
  • 1 blikje roze zalm
  • 2 à 3 ons roomkaas in blokjes
  • 1 ui
  • 1 pakje bladerdeeg
  • 2 eieren
  • maizena
  • 1/8 l slagroom
  • klein blikje worteltjes
  • 1/2 eetlepel peterselieblad
  • majoraan
  • (zout)
  • peper

Instructies

  • Ontdooi het bladerdeeg
  • Ananas en mandarijn uit laten lekken op keukenpapier.
  • Graatjes uit de zalm verwijderen en schoonmaken. In een kom eieren toevoegen en slagroom en maizena. Alles goed roeren tot er een papje ontstaat. Blokjes roomkaas erdoorheen scheppen. Fijngesnipperd uitje toevoegen.
  • Ondertussen de ovenvorm beboteren en de ontdooide deegplakjes erin schikken tot de vorm opgevuld is. Oven tevens voorverwarmen.
  • Ananas in blokjes snijden en samen met de mandarijnstukjes toevoegen. Vervolgens de uitgelekte worteltjes, peterselieblad, 1/2 theelepel majoraan,zout en peper erdoor roeren.
  • Het gehele zalmmengsel in de vorm gieten. Eventueel met bladerdeegfiguren de taart verfraaien.
  • In de oven ongeveer 50 minuten op gasstand 4 à 5 (200 à 220 °C) tot een stevige taart laten bruinen. Serveren met sla, tomaten, komkommer.